Dinamo prodao ponajboljeg igrača za 2,7 milijuna eura, Turci ga dočekali kao spasitelja

Foto: Twitter

JUČER je senzacionalno odjeknula vijest da je Dinamo prodao Juniora Fernandesa u turski Alanyaspor gdje je Čileanac proveo polovicu prošle sezone na posudbi i gdje je za to vrijeme ostavio fantastičan dojam.
 
Junior je za turski klub odigrao 14 utakmica i zabio šest pogodaka što je bilo dovoljno da ga Turci odluče kupiti, a prema pisanju turskih medija Dinamo je zaradio 2,75 milijuna eura.
 
Koliko se Čileanac svidio navijačima Alanyaspora za onih pola godina što je igrao tamo pokazuju urnebesne scene s aerodroma gdje su ga dočekali kao spasitelja. Navijači, njih stotinjak, nosili su ga na ramenima, a upaljeno je i mnoštvo baklji.
 
Nakon toga Junior je otišao na potpisivanje trogodišnjeg ugovora i službeno je predstavljen kao novi igrač kluba. Fernandes je nakon potpisivanja ugovora kratko rekao:
 
"Dat ću sve od sebe za uspjeh Alanyaspora. Nastavljamo tamo gdje smo i stali."
 

Premda je za mnoge odlazak Čileanca bio neočekivan, za one koji nešto bolje poznaju situaciju u Dinamu isto je bio izvjestan, posebice nakon što Modri nisu izborili nastup u skupinama Europa lige. Fernandes je nedavno odbio povećanje ugovora i jasno je bilo da želi otići.

Dinamo ove sezone nije toliko kupovao. U Maksimir su od "novih lica" stigli tek Lecjaks i Doumbia, a s posudbe je vraćen Rrahmani. I to je bilo - sve. S druge strane vrlo prometno bilo je u suprotnom smjeru. Kroz ljeto Modre su napustili Schildenfeld, Goncalo, Machado, Šitum, Sammir, Marcos Guilherme, Pivarić, Karimi, Pavičić i sad Junior.

Pročitajte više