COPA AMERICA

URUGVAJ - PERU 4:5 Suarezov promašaj izbacio Urugvaj s Cope nakon drame penala

Foto: Screenshot: Youtube

NOGOMETAŠI Urugvaja ispali su u četvrtfinalu Copa Americe od Perua nakon izvođenja jedanaesteraca. Tragičar je bio Luis Suarez koji je promašio odmah prvi kazneni udarac za Urugvaj, a Peruanci su u ostalih pet serija ostali stopostotni i tako otišli u polufinale, gdje će igrati protiv Čilea. 

Urugvaj je cijelu utakmicu izgledao bolje od Perua, prijetili su nekoliko puta preko Cavanija i Suareza koji su obojica ostali s po jednim velikim promašajem nakon utakmice, ali i s po jednim poništenim pogotkom.

Cavaniju je pogodak poništio VAR nakon kojeg je ustanovljeno da je riječ o zaleđu, a za Suarezovo zaleđe nije bio potreban ni VAR, sudac je podigrao zastavicu i tako ubio sve veselje Urugvajaca koji su bili uvjereni da zaleđa nema. 

Nakon toga, Urugvaj je pao, a Peru uspio dočekati kaznene udarce. Podsjetimo, u četvrtfinalu i polufinalu Copa Americe se, ako je nakon 90 minuta rezultat neriješen, odmah pucaju penali, nema produžetaka. Peruanci su bili stopostotni s bijele točke i na kraju zasluženo prošli dalje. 

Čile je ranije slavio protiv Kolumbija i osigurao ulazak među četiri najbolje momčadi. Drugo polufinale igrat će Brazil i Argentina. 

Uruguay - Peru Rezultati uživo

Pročitajte više