Usain Bolt: Halo Sir Alex, ne brinite se - Rooney će nas odvesti do novog naslova!

U 2. KOLU novog engleskog Premiershipa novi prvoligaš Burnley je šokirao i pobijedio Manchester United 1:0. Uz tri pobjede to je zasad jedini poraz aktualnog prvaka Uniteda.

Nakon što su nogometaši Burnleyja posve iznenađujuće na koljena bacili veliki Manchester United, legendarni trener tog nogometnog diva, Sir Alex Ferguson, je zaprimio jedan zanimljiv poziv. S druge strane je bio Jamajčanin Usain Bolt, trostruki svjetski i olimpijski atletski prvak, te nositelj dva strašna svjetska rekorda (na 100 i 200 metara).

"Morao sam nazvati Fergusona i dati mu potporu. Manchester United je klub za koji navijam, tijekom ovog ljeta sam se družio s tim dečkima, njihovim nogometašima", rekao je Bolt i okrenuo se u razgovoru čovjeku kojem se divi:

"Wayne Rooney je genijalan momak i on će nas voditi do novog naslova prvaka Engleske. On je rođeni vođa i na pravi način će usmjeriti cijelu momčad prema uspjesima. Divim mu se", rekao je 23-godišnji Bolt. 

Bekele vs. Bolt?

A najbolji svjetski dugoprugaš Kenenisa Bekele ponovio je želju da odmjeri snage s najbržim čovjekom svijeta.

"Ako se Usain složi i ako je netko voljan organizirati utrku, ja sam za" - rekao je Bekele u Bruxellesu gdje će u petak, na posljednjem mitingu atletske Zlatne lige, loviti udio u "jack potu" namijenjenom pobjednicima svih šest najvećih mitinga.

Svjetski i olimpijski prvak te svjetski rekorder na 5000 i 10.000 metara natjecao bi se protiv svjetskog i olimpijskog prvaka te svjetskog rekordera na 100 i 200 metara, a dionica bi bila duga između 600 i 800 metara.

"Mislim da sam prilično dobar na 600 metara. Ali, na više od 800 m nemam šanse", kazao je prošli tjedan Bolt, a slično razmišlja i Bekele.

"Na 600 metara Bolt ima bolje šanse jer mislim da bih previše zaostao nakon prvog kruga. Zato mi treba oko 800 metara, možda 700", dodao je Etiopljanin.

Zanimljivo je da u službenim utrkama Bekele nikad nije trčao na dionici kraćoj od 1500 metara (osobni rekord 3:32.35), a Bolt u utrci dužoj od 400 metara (osobni rekord 45.28).

Njihov bi eventualni dvoboj bio prvi takvog tipa nakon 1997. i onog legendarnog sudara između Donovana Baileyja i Michaela Johnsona, koji je završio neslavno. Naime, u utrci na 150 metara u Torontu, tadašnji vladar na 200 metara Johnson se povukao zbog ozljede oko 40 metara prije cilja, tako da je nagrada od 1.5 milijuna dolara završila u rukama Baileyja, tadašnjeg svjetskog rekordera na "stotki".

Pročitajte više