Ušao je umjesto Rakitića na bezveznoj utakmici, a Camp Nou ga je dočekao ovako

Screenshot: Youtube

BARCELONA - VALENCIA 4:2 u 28. kolu La lige. Barca je lov na Real nastavila pobjedom do koje je došla puno teže nego što se očekivalo, prije svega zbog šuplje obrane. 

U 64. minuti vodila je 3:2 i imala igrača više, ali Luis Enrique, koji se opet odlučio na "samoubilački" napadačku taktiku 3-4-3, kojom je srušio PSG u uzvratu osmine finala Lige prvaka, morao je napraviti zamjenu kako bi zaigrao sa četvoricom u obrani, jer Barci je s tri stopera i bez bokova curilo na sve strane, čak i protiv daleko lošijeg i brojčano inferiornog suparnika.
 
Rakitić, svjestan da ga trener izvlači zbog taktičkih razloga, a ne zbog loše igre, pozdravio je publiku trčeći prema aut-liniji, a tribine su ga ispratile pljeskom. Ali, kada su navijači Barcelone shvatili tko ga mijenja, Camp Nou je zahvatio delirij. 

Njegova zamjena u ulozi priručnog desnog beka bio je mladi Sergi Roberto, a 80 tisuća navijača Barcelone pozdravilo ga je onako kako nikada nije taktičku zamjenu, jer dijete kluba je igrač koji je prije dva tjedna u petoj minuti sudačke nadoknade zabio gol za povijest, pobjedu 6:1 protiv PSG-a i prolazak u četvrtfinale nakon 0:4 iz prve utakmice. 
 
Sergi Roberto i tada je ušao s klupe, kao zamjena za Rafinhu.

Pročitajte više