Ušao u igru sa slomljenom nogom i zabio gol za pobjedu

IGRALA se 85. minuta utakmice između britanskih niželigaša Pontlliwa i Pontarddulais Towna. Rezultat je bio 1:1, a onda je u igru ušao Ian Williams i zabio za pobjedu domaće momčadi.

U tome ne bi bilo ništa čudno da 29-godišnji Williamas nije imao nogu u gipsu. Desnu nogu je slomio na utakmici kolo prije, a u lokalnom derbiju je bio na klupi samo da popuni broj igrača u zapisniku.

Ali, "pet minuta prije kraja sam zamolio trenera da me ubaci u igru bez obzira na slomljenu nogu. Bilo je 1:1, nismo imali što izgubiti, a trener mi je rekao da uđem ako mislim da mogu. Protivnici nisu mogli vjerovati kad sam ušao", rekao je Williams koji je bio velški vojnik.

Williams je nedugo što je ušao zabio glavom za pobjedu Pontlliwa 2:1.

"Odrazio sam se desnom nogom, glavom udario loptu i ona je odletjela u kut gola. Nisam mogao vjerovati. No, nakon toga me toliko boljelo da sam povraćao i morao otići s travnjaka", opisao je Williams.

U Pontlliwu se nakon toga samo razgovaralo samo o čovjeku koji je zabio pobjednički gol sa slomljenom nogom.

"Iako je sve trajalo dvije minute, odigrao je nevjerojatno. Zabiti odlučujući gol sa slomljenom nogom je uistinu fantastično. Svi razgovaraju samo o tome", rekao je jedan Williamsov suigrač.

M.Pa.
Foto: BBC

Pročitajte više