Usikov promotor: Povukli smo se iz pregovora s Furyjem jer su postali nerazumni

Foto: Profimedia

NAKON što je borba za ujedinjenje svih teškaških titula između Tysona Furyja i Oleksandra Usika propala, Ukrajinac se okrenuo stvarnom sljedećem protivniku, a to je Britanac Daniel Dubois. Iako je neko vrijeme Filip Hrgović kotirao kao najizgledniji Usikov protivnik u slučaju otkazivanja borbe s Furyjem, IBF je priznao da WBA-ov izazivač ima prednost.

Borba bi se trebala održati na ljeto ako Dubois bude spreman, a njegov je tim poslao liječničku dokumentaciju da se oporavio od ozljede. Ako Dubois iz nekog drugog razloga otkaže, na njegovo bi mjesto trebao uskočiti Hrgović.

Promotor: Nek sad bude jasno

U međuvremenu je Usikov promotor Aleks Krasjuk odlučio prekinuti nagađanja tko je odgovoran za neodržavanje borbe s Furyjem, koja se činila kao formalnost nakon što je Usik neočekivano prihvatio podjelu novca u omjeru 70-30 u korist britanskog boksača. Krasjuk je naglasio da je pregovore okončao Usikov kamp.

"Mi smo se povukli iz pregovora, tim Usik. Odlučili smo to nakon što smo shvatili i dobili neke dokaze da se borba neće održati. Mnogi ljudi su se pitali tko je što učinio, što se dogodilo, pa nek sad bude jasno da se tim Usik isključio iz pregovora", rekao je Krasjuk za iD Boxing, ali natuknuo da su razlog za to bili beskrajni zahtjevi druge strane, koristeći se analogijom.

Usporedba s Lamborghinijem

"Recimo da čovjek, nazovimo ga Luke, ima Lamborghini Urus koji vrijedi 300.000 eura, a koji jako želiš kupiti, spreman si platiti punu cijenu i želiš ga odmah. Dođeš čovjeku i kažeš mu da želiš kupiti za 500.000 jer ga jako želiš. 

On tada shvati koliko ti je želja jaka i odluči te iskorištavati. Onda ti kaže da ga možeš dobiti za miliju. Naravno da reagiraš da je to nerazumno i previše, ali toliko ga želiš da ipak pristaneš. Imaš dojam da si zadovoljio zahtjeve i da ćeš postati vlasnik, ali vrag dolazi u detaljima.

On ti kaže da moraš platiti milijun, ali i pokriti osiguranje koje si imao u prošlosti, nadoknaditi troškove goriva dok si ga koristio, platiti mu najam, obrazovanje za sina i mnoge druge stvari. Na kraju ti kaže da smiješ samo voziti auto, ali ne i posjedovati ga. U tom trenutku se povučeš iz pregovora jer shvatiš da nema smisla nastaviti", ispričao je Krasjuk.

Dok Usik ima cijeli niz izazivača koji bi se rado dočepali njegovih pojaseva, Fury zasad nema izglednog idućeg protivnika, ali čini se da sve ide u smjeru nove "bitke za Britaniju" protiv Anthonyja Joshue, koju je i sam njegov promotor Frank Warren nazvao "većom borbom od one s Usikom".

Pročitajte više