USKOK u HNS-u. Marković: "Mangupi, nećete do blagajne"

ARTILJERIJA se ne hladi uoči srijede, kada bi se trebala održati redovna godišnja Skupština HNS-a. Istovremeno, u Kući hrvatskog nogometa su novi "podstanari" - agenti USKOK-a.

Predsjednik HNS-a, vječni Vlatko Marković, se ni zbog jednog ni drugog ni najmanje ne uzbuđuje. Uskocima je širom otvorio vrata Kuće, ali je urotnicima na čelu s Ivanom Brlekovićem zalupio u facu ona za koju drži da su im najprimamljivija: "HNS je na raspolaganju svima, osim ovim mangupima koji bi htjeli do blagajne. E nećete bogami!", odrješit je Presidente.

Ivan Brleković je najglasniji oporbenjak nesmjenjivoj vrhuški iz Rusanove. Pravni ekspert i bivši član IO HNS-a, bio je istureni član Štimčeve ekipe, kojoj je prije točno godinu dana propao pokušaj preuzimanja HNS-a. Štimac govori kako se povukao iz još jedne borbe koja slijedi za vrh saveza, ali zato se Brleković ne predaje - osporava legitimitet skore skupštine.

"Tamo neće biti legalni predstavnici županijskih skupština, nego oni koji su tamo pozvani od vrhuške HNS-a, da bi se ta skupština pretvorila u paradu kiča, glamura, podjelu božićnih čestitki, darova i odavanja bezrezervne podrške Velikim vođama HNS-a", izjavio je za HTV i pozvao čovjeka koji je ulogom, ovlastima i okolnostima u kojima se zemlja nalazi, postao moćniji od Banskih dvora i Pantovčaka:

"Apeliram na Mladena Bajića da sljedećih dana spriječi održavanje skupštine jer mu zakon daje tu mogućnost i obavezu, tako da od nadležnog suda ztarži privremenu mjeru, kojom će se spriječiti održavanje ove skupštine, dok ministarstvo uprave ne riješi pitanje sramnih odluka one izborne skupštine od prije godinu dana", zahtijeva Brleković, koji se još nije pomirio s gorkim porazom prošlog prosinca.

Pročitajte više