SJAJAN REZULTAT RIJEKE U AUSTRIJI Hrvatski prvak korak bliže Ligi prvaka i milijunima eura (1:1)

Foto: Marko Prpić/Pixsell

RIJEČKI san o Ligi prvaka i dalje traje. U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka Riječani su odigrali 1:1 protiv Salzburga na gostovanju u Austriji.
 
Kek je iznenadio Austrijance stavljanjem Vešovića na lijevi bok umjesto Zute, a ispred njega je pojačao stranu s Heberom koji je u Rijeku ovog ljeta stigao iz Slavena. 
 
Rijeka se brzo oporavila od početnog pritiska domaćih koji su uoči utakmice dobili sjajnu vijest iz UEFA-e koja im je odobrila žalbu i dopustila nastup Berishi. 
 
Fantastična Rijeka u prvom poluvremenu
 
Već u devetoj minuti Rijeka je mogla šokirati domaće. Nakon jednog lošeg udarca lopta se odbila do Gavranovića koji je izbjegao zaleđe, tukao iskosa s desne strane, ali pored vratnice. Tri minute kasnije je Heberov volej zaustavio domaći vratar Walke, a u 25. minuti je Župarićev udarac glavom završio pored gola. 
 
Austrijski prvak u tim trenucima je djelovao nemoćno, a Rijeka na krilima sjajne igre stigla i do vodstva nakon pola sata. Fantastično je ubacio Ristovski s desne strane, a Gavranović glavom matirao domaćeg vratara za veliko slavlje Armade koja je okupirala Salzburg. 
 
 
 
Austrijanci se vratili u utakmicu i zagospodarili travnjakom
 
Domaći su prvi put zaprijetili u 35. minuti kada je tukao Minamino, ali Sluga je to odbio u stranu paradom. Do kraja prvog dijela Kekova momčad je sigurno sačuvala vodstvo.
 
Ipak, na početku drugog dijela Austrijanci su se odmah vratili preko Hwanga. Rijeka je izgubila loptu, a domaći uz samo dva dodavanja došli do gola Rijeke, gdje je Hwang iskoristio jedan na jedan situaciju sa Slugom.
 
Od tog trenutka u sljedećih pola sata na travnjaku je igrala gotovo samo jedna momčad. Salzburg je dominirao, stvarao prilike i poluprilike, a najbolju šansu promašio je Dabbur koji u 71. minuti nakon ubačaja Yaba nije pogodio prazan gol.
 
 
 
Rijeka je mogla šokirati Salzburg u posljednjih deset minuta
 
U posljednjih deset minuta Rijeka se probudila i imala dvije prilike kojima se mogla još više približiti play-offu, ali udarci Vešovića i Župarića, koji su gađali suprotni kut domaćeg gola, umjesto u mreži završili su u reklamama. 
 
Prilika za ogromnu zaradu
 
Hrvatski prvak tako za tjedan dana na svojoj Rujevici ima sjajnu priliku izboriti play-off Lige prvaka, posljednju prepreku za plasman u grupnu fazu i zaradu veću od 100 milijuna kuna. 
 
Rijeka prolaskom Austrijanaca može zaraditi 50 milijuna kuna, čak i da ne uđe u Ligu prvaka kroz play-off. Prolazak Salzburga donio bi najmanje osiguran nastup u grupnoj fazi Europske lige. 
 
Dosad je Rijeka zaradila 6,7 milijuna kuna samim prolaskom slabašnog velškog New Saintsa, a ima osiguran i nastup u play-offu Europske lige.
 
 

Pročitajte više