DRAMA U ARENI Zagreb u ludnici izbacio Slovence, ali za prolazak dalje treba pomoć Makedonaca

Foto: Hina

ZAGREB je u posljednjem kolu grupne faze rukometne Lige prvaka dočekao Celje i pobijedio s dva gola razlike (23:21) te ostao u igri za prolazak dalje.
 
Zagreb je u prvoj utakmici u Sloveniji izgubio s 30:28 te mu je u uzvratu bila potrebna pobjeda od tri gola razlike ili od dva, ali da Celje ne zabije više od 28 golova kako bi Zagreb bio bolji u međusobnom duelu, što se na kraju i dogodilo.
 
Vardar mora pobijediti Šveđane
 
Hrvatski prvak i dalje ovisi i o nedjeljnoj utakmici između makedonskog Vardara i švedskog Kristianstada, a u toj utakmici švedska momčad mora izgubiti kako bi Zagreb prošao dalje nakon teško izborene pobjede protiv Slovenaca. 
 
Problem predstavlja činjenica što je Vardar već osigurao prvo mjesto u skupini pa u zadnjem kolu može igrati opušteno. U Zagrebu se nadaju da će Makedonci odigrati ozbiljno i pomoći im.
 
Zagreb gazio Slovence pa nevjerojatno pao

U prvih 10 minuta utakmice u Areni postignuta su samo tri gola, a onda je Zagreb konačno zaigrao bolje u napadu i u 12. minuti stigao je do željena tri gola prednosti (4:1). U 24. minuti momčad Silvija Ivandije je prvi put stigla do četiri gola prednosti (11:7) što je zadržala do kraja poluvremena (14:10) nakon što je u zadnjoj sekundi vratar Zagreba Skok pogodio s gola na gol. 
 
Zagreb je sjajno ušao u drugo poluvrijeme i serijom 3:0 na krilima Pavlovića stigao do velikih plus sedam (17:10), a pet minuta kasnije imao je i osam golova prednosti (20:12). 
 
 
 
Luda završnica i veliko slavlje
 
Međutim, tada je Zagreb upao u veliku krizu, bio je bez pogotka više od deset minuta, a Slovenci su stigli na samo gol zaostatka (21:20). Ipak, u posljednjih pet minuta gosti su uspjeli zabiti samo jedan gol, a Mandalinić bombom i Horvat iz sedmerca donijeli su Zagrebu potrebnu razliku kojom je Celje ispalo iz borbe. 
 
Zagreb su do pobjede predvodili Zlatko Horvat, Stipe Mandalinić i Domagoj Pavlović sa po pet golova, dok su Ivan Stevanović i Matevž Skok sakupili po pet obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Borut Mačkovšek i Blaž Janc sa po šest golova, dok je Urban Lesjak sakupio 12 obrana.
 
 

Pročitajte više