RAGBI

Utakmica u kojoj nema favorita: Za naslov se tuku Nada i Mladost

Foto: Index

ČETVRTI put zaredom u finalu Prvenstva Hrvatske susrest će se splitska Nada i zagrebačka Mladost. Nakon odigranog prvog dijela Prvenstva, rascjepkanog zbog pandemije koronavirusa, Nada u finale ulazi sa samo jednim porazom, onim od Sinja, te s dvije pobjede nad subotnjim protivnikom, čime si je osigurala i prednost domaćeg terena u finalnom susretu.

Negativan međusobni omjer teško da će obeshrabriti aktualnog prvaka Mladost - u odlučujućoj utakmici je sve moguće, što smo vidjeli i u sezonama 2017. i 2018., kada su Zagrepčani nakon prvog mjesta poslije 10 odigranih kola gubili u finalu.

Utakmica u kojoj nema favorita i u kojoj će malo tko sa sigurnošću predvidjeti pobjednika u subotu će na obje strane okupiti više od polovice standardnih hrvatskih reprezentativaca. Dok je Nada do prošle sezone imala impresivan niz od čak 17 naslova prvaka Hrvatske, mladostaši trenutno brane sve postojeće titule; u svojim vitrinama drže aktualne pehare pobjednika Kupa Hrvatske te Prvenstva Hrvatske u ragbiju 15, ragbiju 7 i ragbiju na pijesku. S obzirom na važnost susreta, u Splitu nas očekuje teška i neizvjesna utakmica, koja će se, odlukom Stožera civilne zaštite, odigrati bez prisutnosti gledatelja.

 

Pročitajte više