Utakmice između Anderlechta i Standarda bez gostujućih navijača do 2025.

Foto: EPA

UTAKMICE između belgijskih klubova Anderlechta i Standarda iz Liegea igrat će se bez gostujućih navijača do kraja sezone 2024./2025., nakon brojnih incidenata posljednjih mjeseci, objavila su u ponedjeljak dva belgijska kluba. Prošlog četvrtka utakmica osmine finala belgijskog kupa između ova dva kluba bila je na duže vrijeme prekinuta, a njihovi navijači oštetili su tribine, bacali su sjedalice i koristili pirotehnička sredstva.

"Tijekom posljednjih šest godina Clasico je prekinut četiri puta. Ono što je trebao biti jedan od velikih trenutaka belgijskog nogometa, često se pokazivao razočarenjem za ljubitelje sporta posljednjih godina", objasnila su dva kluba koje je Belgijski nogometni savez (RBFA) redovito sankcionirao.

Klubovi očekuju sankcije

Dva puta utakmica nije uopće nastavljena nakon prekida. Nakon incidenata u četvrtak, Belgijski savez mogao bi sankcionirati dva kluba, koji riskiraju utakmice iza zatvorenih vrata.

"Unatoč razrađenim sigurnosnim mjerama, Clasico je završio nasilnim sukobima i značajnom materijalnom štetom", dodaju uprave klubova iz Bruxellesa i Liegea koje "žele dati snažan signal da nasilju nema mjesta na nogometnom stadionu ni oko njega".

Pročitajte više