NHL

Utakmice NHL momčadi iz Ottawe započinjat će ukrajinskom himnom. Evo zašto

Foto: Profimedia

DO KRAJA sezone na početku domaćih utakmica NHL momčadi Ottawa Senators svirat će ukrajinska himna povodom svih strahota kroz koje prolazi ova europska zemlja. "To je samo mali dio naše potpore koju možemo dati Ukrajini u ovim strašnim vremenima", rekao je Eugene Melnyk, vlasnik ove kanadske momčadi čiji su roditelji iz Ukrajine.

Uz to je Melnyk naglasio da će Ottawa na razini kluba skupljati humanitarnu i medicinsku pomoć za Ukrajinu, a matična klupska dvorana će služiti kao mjesto gdje će se prikupljati donacije.

NHL prekinuo poslovne odnose s Rusijom

"Ovo što se događa u Ukrajini je ljudsko, ekonomsko i socijalno uništenje suverene zemlje. Neprihvatljivo je u civiliziranom svijetu, a sve slike koje možemo vidjeti iz Ukrajine kao da su vapaj u pomoć", rekao je Melnyk te je dodao da podržava svaku suspenziju ruskih i bjeloruskih hokejaša na ledu, na svim razinama.

Podsjetimo i kako je NHL tijekom ovog tjedna prekinuo sve poslovne odnose koje je imao s Rusijom te je zaustavio sve daljnje poslovne i sportske potencijalne dogovore.

Pročitajte više