Lige petice

Uvjerljiva pobjeda Bayerna kod posljednje ekipe Bundeslige, Stanišić ušao pred kraj

Foto: Frank Hoermann / SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images Soccer/Guliver Images

BAYERN je uvjerljivo pobijedio na gostovanju kod Greuther Fürtha u šestom kolu Bundeslige. Bilo je 3:1, a pogotke za Bayern zabili su Thomas Müller i Joshua Kimmich, dok je Sebastian Griesbeck postigao autogol. Počasni gol za domaće zabio je Cedric Itten.

Bavarci su se na prednost od dva razlike odvojili već do poluvremena. Müller i Kimmich preciznim su i neobranjivim udarcima zabili u 10., odnosno u 31. minuti. Stvari je mogao zakomplicirati izravni crveni karton Benjamina Pavarda u 48. minuti zbog prekršaja s leđa na bivšem igraču Bayerna Julianu Greenu u obećavajućoj poziciji. 

Ipak, Griesbeck je u 68. minuti zabio autogol i otklonio svaku sumnju oko Bayernove pobjede, a Itten je u 87. minuti uspio tek ublažiti poraz.

Novi hrvatski reprezentativac Josip Stanišić u igru je ušao u 86. minuti umjesto Niklasa Sülea, no u nadolazećim utakmicama ponovo bi se mogao nadati većoj minutaži jer je desni bek Bayerna Pavard dobio crveni karton, a on mu je prva zamjena.

Bavarci pobjedom ostaju na prvom mjestu Bundeslige, a Fürth će i nakon ovog kola biti zadnji sa samo jednim bodom iz šest susreta.

Pročitajte više