LIGE PETICE

"Užasno, grozno, neprihvatljivo": Milan, Roma i Inter o šokantnoj naslovnici

Screenshot: Corriere dello Sport, AC Milan, AS Roma, FC Inter

NAJVEĆI talijanski klubovi ogorčeno su reagirali na naslovnicu kojom je Corriere dello Sport najavio sutrašnji derbi Serie A koji igraju Inter i Roma.

Dnevnik s gotovo 100-godišnjom tradicijom na udarnom mjestu prikazuje Interovog tamnoputog napadača Romelua Lukakua i također tamnoputog Rominog braniča Chrisa Smallinga te veliki naslov "Crni petak". 

Ispod ovako neukusne udarne opreme i to u sezoni kada talijanski nogomet i društvo općenito potresa najjači val rasizma do sada, CDS dodaje malim slovima: "Od dolaska iz Manchester Uniteda u Italiju postali su važni igrači njihovih momčadi, zauzeli su čvrst stav protiv rasizma, zvijezde su momčadi koje se bore za Scudetto i Ligu prvaka..."

Kao što smo istaknuli, nakon bombastičnog naslova i slike koji izgledaju kao loša i jeftina šala nastala na snažnom valu rasizma u Italiji, sitno je napisano kako je to zapravo zamišljeno kao borba protiv rasizma i da je zato u naslovu fokus bio na boji kože spomenutih igrača. 

Međutim, teško da je CDS ikome uspio prodati ovu priču.

Pokazuju to reakcije Milana, Rome i Intera.

Rossoneri na Twitteru uz sliku sada već zloglasne naslovnice pišu: "Potpuno je neprihvatljivo vidjeti ovako neznanje o rasizmu. Nećemo šutjeti o ovom problemu."

Roma, poznata po duhovitim objavama na spomenutoj društvenoj mreži, ni sada nije iznevjerila. "Nitko, apsolutno nitko i ni živa duša... ne bi ovo stavio na naslovnicu, osim Corriere dello Sporta." U izjavi za medije dodaje da je ovakva najava utakmice "užasna, grozna".

Inter je poručio: "Nogomet je strast, kultura i bratstvo. Mi smo i uvijek ćemo biti protiv bilo kojeg oblika diskriminacije."

Pročitajte više