Kad ne ide tu je Ramos: Sveti Sergio s dva gola u šest minuta odveo Real u četvrtfinale

Foto: Getty Images/Guliver Image, Twitter

IGRALA SE 38. minuta uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka na San Paolu kad je Dries Mertens sjajno primio loptu i sjurio se u šesnaesterac gostiju. Napoli je u tom trenutku od 24. vodio 1:0, nekoliko minuta ranije Ronaldo je promašio prazan gol, Real je djelovao pomalo impresionirano i nudio se Napolitancima. Napoli je sjajno ušao u utakmicu, pritisnuo je goste i nošen neviđenom podrškom 70.000 navijača pokušavao je ostvariti nemoguće.


Mertens se lijepo okrenuo, opalio nisku loptu, no Navasa, Modrića i društvo spasila je stativa. To su ti trenuci koji prelamaju ovakve utakmice. Da je Mertens zabio za 2:0 tko zna kako bi Real regirao u grotlu San Paola. Pitanje je bi li se branitelji naslova uspjeli vratiti iz tog ponora. Ali, što bi bilo kad bi bilo...

 
Ovako je Real izdržao do poluvremena, pregrupirao se u svlačionici i već nakon 12 minuta nastavka bio je u četvrtfinalu. Tko drugi, nego Sergio Ramos. Kad Ronaldo ne dođe na utakmicu, kad ne ide ni Balea ni Benzemu, tu je stari dobri Ramos.

U 51. minuti Kroos je ubacio iz kornera, a Ramos glavom izjednačio da bi šest minuta kasnije na gotovo identičan način zabio za 2:1. Kroos je izveo korner s druge strane, a ovaj put je Ramosu pomogao i Mertens od kojeg se lopta odbila i postala potpuno neuhvatljiva za Reinu.


Drugi gol "ubio" je Talijane, koji do kraja susreta, osim dva pokušaja Roga s 25 metara, nije uspio napraviti ništa. A Real je rutinski kontrolirao utakmicu i na kraju mogao i uvjerljivije slaviti da Carvajal nije uprskao sjajan solo prodor u 83. minuti.

Ipak, veliku Realovu večer zaključio je Alvaro Morata u sudačkoj nadoknadi nakon što je odbijenu loptu zakucao za 3:1.


Nijedna momčad u povijesti Lige prvaka nije uspjela obraniti titulu. No, Real ove godine ima veliku priliku za 12. naslov prvaka. Jer, kad i ne igra pretjerano dobro, Real rutinski okreće utakmice. Gubio je i u prvom susretu na Santiago Bernabeuu, gubio je i večeras i oba puta slavio 3:1.

Barcelona je na izlaznim vratima, PSG-u možda malo nedostaje iskustva velikih utakmica i uspije li Real ukrotiti strašno društvo iz Münchena ima zaista odličnu priliku.

No, rano je, jako je rano za bilo kakve prognoze.

 

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Napoli - Real Madrid 1:3 (Mertens 24' / Ramos 51', 57', Morata 90'+1')

Pročitajte više