Rukometaši nakon poraza: "Ako nas ova šamarčina nije osvijestila, neće nam pomoći ni psiholog"

Foto: Index 

NAKON poraza od reprezentacije Švedske, pred novinare u Splitu izašli su Ivan Stevanović, Zlatko Horvat i pomoćni trener reprezentacije Hrvoje Horvat.

Reprezentacija danas putuje u Zagreb, s dva boda na kontu, umjesto zamišljena četiri i ima puno teži put do polufinala.

Sutra je na rasporedu utakmica s Bjelorusijom. "Ako nas ovaj šamar nije osvijestio, neće nam pomoći ni psiholog. Dobili smo veliki šamar, opet idemo težim putem. Izgubili smo dva boda, a nismo to planirali. Moramo odraditi dobru analizu pred Bjelorusiju i popraviti igru u svim segmentima, ponajprije u obrani. Ključ poraza bilo je pucanje naše obrane od početka utakmice. Sada nam treba mir i koncentracija. Nije kasno da se resetiramo", kazao je trener Horvat. 

Izbornik Lino Červar sinoć nakon utakmice nije želio govoriti o individualnim greškama igrača. Na naše pitanje zašto nije ranije posegnuo na vanjskim pucačima poput Stipe Mandalinića, odgovorio je da je utakmicu izgubila obrana.

Novinari su isto pitanje jutros postavili Horvatu. 

"To nije demagogija, mi zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo. Jaki smo koliko je posljednji kotačić ove momčadi jak. Ovo nije klub, nego reprezentacija i zajedno moramo dati 300 posto", rekao je Horvat. 

O psihičkom stanju Mirka Alilovića nakon ispadanja iz momčadi, Horvat je kazao: 

"Zamjena je bila taktičke prirode, dolazi nam Bjelorusija, a Ivan Pešić poznaje njihove pucače iz lige i kluba. Naš ključni zadatak je podignuti obranu. Dobro je da imamo koji dan više za pripremu za Francuze."

Hrvatska derbi s Francuskom igra 24. siječnja. 

Pogledajte press konferenciju.

Pročitajte više