UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ruski huligani iživljavaju se nad onesviještenim Englezima

Screenshot: Youtube

KRVOLOČNIJI i organiziraniji, iako daleko malobrojniji od Engleza, pokazali su se ruski huligani u sukobima u marsejskoj Staroj luci.

Iako su Englezi brojni, bučni i pijani, davno su prošla vremena kada su predstavljali huliganski strah i trepet u cijelom svijetu. Sada su to punašni i većinom vremešni navijači ili ljubitelji nogometa, koji nesumnjivo itekako imaju vanterenskih utakmica u nogama, ali ako su i nekad bili nasilnici, već dugo to nisu. Vidjelo se to i po sukobima koje su s njima izazvali Rusi, daleko brutalnija i dominantnija huliganska sila nego što su to zadnja tri desetljeća prošlog stoljeća bili Englezi.
 
Jer malobrojniji ruski nasilnici zalijetali su se među Engleze izazivajući tučnjavu, ali nisu nalazili na zainteresirane, jer Englezi su se povlačili. One koji nisu bili dovoljno brzi, bezumni lešinari doslovce su sasjekli. Pri tome se ni najmanje nisu zamarali što njih više desetaka mlati primjerice samo jednog Engleza, kojeg su nakon toga bacili u more, ili kao što je slučaj na ovoj, doista šokantnoj snimci, kada se grupe Rusa iživljavaju na dva Engleza koji onesviješteni leže na podu.
Francuska policija i ovdje je pokazala koliko je očajno organizirana za totalni kaos u Marseilleu, jer uvjereni da Ruse napadaju daleko brojniji Englezi, među njih su ispaljivali suzavac, što je samo uzrokovalo bijeg još više Engleza, a ostanak onih koji nisu uspjeli pobjeći na nemilost ruskim huliganima. 
 
Policija je prekasno shvatila što se događa i uspostavila tampon zonu s vodenim topovima i gumenim mecima, a konačan epilog jest - deset ozlijeđenih navijača, dvadesetak uhićenih, dok je jedan engleski navijač u bolnici i bori za život nakon što je doživio srčani udar.

Pročitajte više