Vahi se "sve zgadilo": Kažem ja, neki članci imaju okus janjetine i vina

NIJE prvi put da Vahid Halilhodžić istupa u medije na način na koji je to tijekom uskršnjih blagdana napravio u sarajevskom Dnevnom Avazu. No, štivo koje donosimo možda je do sada njegov najmanje uvijen pozdrav Dinamu. S kojim je svega dva dana prije osvojo naslov prvaka...

Karakter i "esprit" tog francuskog Hercegovca teško je dešifrirati. Kada se sjetimo kakve je politikantske igre trpio kao izbornik Slonova, kao teži alibi zvuče riječi da ga iz Hrvatske tjeraju jalne interesne skupine i njihovi plaćeni novinari. No, upravo to kaže sve više grintavi Halilhodžić u, konačno, iskrenom razgovoru...

Prisjetio se kako su ga dočekali kada je 16. kolovoza preuzeo momčad u nokdaunu, koju je od Lige prvaka oprostio moldavski Šerif. Uslijedio je okršaj s Mađarima u odlučujućem kolu kvalifikacija Europske lige...

"Sjećam se da su pojedini novinari tada pisali kako je velikom treneru dovoljno dva dana da pripremi ekipu za okršaj s mađarskim Gyorom, koji je u prethodnoj rundi izbacio francuski Montpellier. Uspio sam dići nogometaše iz mrtvih i dobili smo Gyor u oba meča. Tada sam bio heroj, a danas pojedini mediji zbog njima znanih razloga vode kampanju protiv mene", krenuo je Vaha, a novinar dodao - "s glasom prepunim gorčine"...

"Očigledno je da nekome smetam"

Pitanja mu nije ni trebalo postavljati. Vjerojatno ga još trese jeza od naslova osvojenog pred praznim tribinama sablasnog stadiona.


"Očigledno nekome smetam. Mnogi imaju aspiracije na moje mjesto tako da mi se sve više čini kako ima i naručenih tekstova. Jedan od igrača, odlično upućen u događanja na Maksimiru, rekao mi je: "Šefe, neki članci imaju okus janjetine i vina. Toliko je to providno i tendeciozno da mi se gadi."

"Tako nam je malo nedostajalo da imamo sezonu iz snova, jednu od najboljih u povijesti kluba. Kada sam postao trener Dinama, postavljena su mi tri cilja. Postati prvak Hrvatske - učinjeno, i to samo s jednim porazom. Osvojiti Kup - skoro učinjeno. Plasirati se u Europsku ligu - ostvareno."

"Savladali smo Villarreal i Brugge, do posljednjeg kola imali smo šansu da prezimimo u Europi, ali nam je nedostajalo malo sreće, kao i kompletan igrački kadar protiv PAOK-a. Sve to netko zaboravlja i fabricira afere te problem s Brazilcem Sammirom. Pa se onda pitaju  zašto ne igra Ante Rukavina... Dinamo je jedina ekipa koja osvaja naslove bez najboljih igrača. Gluposti."

"Novac nisam dobio ucjenom, nego procjenom"

No, ono što Vahu tišti, osim jalnih stvorenja koja se trgaju za mjesto trenera ukletog kluba, koje vjerojatno samo on vidi, jesu i stalne kalkulacije oko njegovih primanja. Novinari koji mjesečno zarade manje od radnika u tatoo salonima i bore se za prijavu na neodređeno, sasvim sigurno ljubomorni su na Vahu.


"Moja primanja izazivaju veliku ljubomoru kod novinara, kolega, ali se mora znati da je nisam dobio ucjenom nego procjenom rukovodstva kluba, od kojeg imam otvorenu ponudu za produžavanje ugovora. Da se zna, plasmanom u Europsku ligu već sam se isplatio Dinamu."

Mamić je u svlačionici tražio da ostane, Vaha je odgovor izbjegao

Što na sve kaže gazda Mamić? Halilhodžić je njegova najjača karta za Ligu prvaka sljedeće godine. Vjerojatnije je da ostaje bez nje.

"Nakon pobjede nad Osijekom, ušao je u svlačionicu, u kojoj smo uz Dom Perignon Rose  proslavljali titulu, i rekao mi je: "Vaha, tražim od tebe da ovdje pred igračima kažeš da ćeš ostati njihov šef."

Vaha se potrudio da odgovor izbjegne.

"Nastavili smo sa slavljem. Imam dobru suradnju s Mamićem, s kojim se ne slažem oko svih stvari, što je i prirodno. Oboje imamo jak karakter. Pokušavaju nas zavaditi, ali ne uspijevaju. Najvažnije je da mi se ne miješa u posao. Svjestan je da možemo napraviti velike stvari."

"Kapetan ekipe Igor Bišćan, prije odlaska na operaciju, prenio mi je poruku igrača da ostanem u Dinamu. Kao treneru i čovjeku, to mi mnogo znači."

Bez obzira na ponudu europskog kluba koju spominje Vahin menadžer Matejas Jozipović?

"U ovom trenutku neću o tome razgovarati, mogu samo ponoviti da sam u ovih osam mjeseci koliko sam u Zagrebu, imao financijski mnogo boljih ponuda. Sve sam ih odbio, ali ako uskoro odem iz Dinama, to neće biti zbog novca nego zbog prljave kampanje, koju ne moram trpjeti", jasan je trener.

Pročitajte više