"Žao nam je što nismo kompletni, ali i s ovom momčadi borili bismo se za naslov prvaka"

BARCELONA je stigla u Split. Iako je sastav koji će trener Josep Guardiola izvesti u Splitu barem upola manje impresivan od onog koji je protiv Manchester Uniteda postao prvak Europe, na Poljudu je pred novinare izašao standardni dvojac iz prve jedanaestorke vratar Victor Valdes i Sergio Busquets, kojeg nogometni zaljubljenici više pamte kao glavnog "glumca" utakmica s Realom prošle sezone.

"Imali smo težak let, ali sada smo tu. Nadamo se da ćemo ponoviti uspjeh iz prošle sezone, očekuje nas teška sezona, vrlo intenzivna. Sve trofeji koji dolaze želimo osvojiti, bit će teško", rekao je Valdes.

"Upoznati smo da je ovo važna utakmica za Hajduk, a za nas samo prijateljska. Znam i da nas očekuje vatrena atmosfera na stadionu. Neki su nas već na aerodromu dočekali. Raduje me to. Ovo je za nas utakmica u kojoj će mladi iz Barcelone B dobiti priliku učiti od prvotimaca.

Nije ova momčad ništa lošija od prve, to je naša filozofija u klubu. Smatram da bismo se i s ovom postavom borili za naslov prvaka Španjolske", dodao je vratar.

Valdesu se sviđa Vidić, Busquetsu Prosinečki

Busquets je dodao kako unatoč prijateljskoj utakmici očekuje pobjedu Barcelone.

"Žao mi je što nisu svi prvotimci došli, ali nije bilo moguće zbog ozljeda i drugih obaveza. Svi koji su došli su dobri igrači i očekujemo pobjedu", rekao je Sergio, a onda se dotakao i Prosinečkog, jednog od rijetkih igrača s ovih prostora koji su ostavili trag u "ponosu Katalonije".

"Upoznao sam Prosinečkog. Veliki je igrač i dobar trener. Ne odbacujem mogućnost da me jednog dana trenira".

Srpske novinare zanimalo je što Valdes misli braniču Manchester Uniteda Nemanji Vidiću.

"Mi u Barceloni težimo najvišim ciljevima i radujemo se kad najbolji igrači dolaze kod nas. Vidić je jedan od najboljih braniča na svijetu i bila bi mi čast da dođe na Camp Nou".

Pročitajte više