LIGE PETICE

Van Basten: Ljudi koji uspoređuju Messija i Ronalda nemaju pojma o nogometu

Foto: Profimedia/EPA-EFE

MARCO VAN BASTEN, legendarni nizozemski napadač i trostruki osvajač Zlatne lopte odlučio je dati svoj glas u vječnoj debati o tome tko je bolji igrač, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo. Slavni napadač Ajaxa, Milana i nizozemske reprezentacije nije pritom birao riječi o ljudima koji su suprotnog stava.

"Cristiano je sjajan igrač, ali oni koji kažu da je bolji od Messija nemaju pojma o nogometu ili u to ni sami ne vjeruju. Messi je unikat. Nemoguće ga je imitirati i nemoguće ga je ponoviti. Igrač poput njega rađa se jednom svakih 50 ili 100 godina. Kao dijete je upao u lonac nogometne genijalnosti", rekao je za talijanski Corriere dello Sport.

Zanimljivo, nijednog od njih nije uvrstio među tri najbolja igrača u povijesti. "Trojica najboljih ikad su Pele, Diego Maradona i Johan Cruyff. Cruyff mi je bio prijatelj i jako mi nedostaje. Kao mali sam uvijek htio biti poput Cruyffa.

Messi je sjajan igrač, ali Maradona je uvijek unosio više osobnosti u momčad. Messi nije netko tko se suigračima uvijek postavlja kao uzor i osoba koja će vas povesti u rat", zaključio je Labud iz Utrechta.

Pročitajte više