Van Basten kritizirao Van Dijka, on mu žestoko odgovorio

Foto: EPA-EFE

NIZOZEMSKA je u 2. kolu skupine A Svjetskog prvenstva u petak odigrala samo 1:1 s Ekvadorom i propustila je osigurati plasman u drugi krug. Nizozemci su poveli u 6. minuti golom Codyja Gakpoa, ali je odlični Ekvador izjednačio u 49. preko Ennera Valencije.

Legendarni nizozemski nogometaš Marco van Basten je nakon utakmice u studiju nizozemske televizije kritizirao kapetana Virgila van Dijka. Okrivio ga je za gol Ekvadora jer smatra da uopće nije pazio na najopasnijeg ekvadorskog igrača. Osim toga, kritizirao je i Van Dijkov pristup.

"Od njega nikad ništa pozitivno"

"Samo je stajao i pustio Valenciju da puca. Što on tu gleda i čeka? Mora biti na igraču i ne dopustiti mu da zapuca prema golu. Nije lider, ne brine se ni o čemu u momčadi. Oko njega je puno buke, ali ne vidim ništa konkretno", rekao je Van Basten, kojemu ovo nije bio prvi put da kritizira Liverpoolova braniča.

"I što bih ja sad trebao s tim što je on rekao? Lako je govoriti iz studija. Od njega nikad ništa pozitivno. Kaže da ja nisam pravi kapetan? Ne znam što bih vam odgovorio. Vodim momčad najbolje što mogu", rekao je Van Dijk.

Marco van Basten bio je dio nizozemske momčadi koja je 1988. godine osvojila Europsko prvenstvo, a triput je u karijeri osvojio Zlatnu loptu. Za Nizozemsku je odigrao 58 utakmica i zabio 24 gola prije nego što je 1995. završio karijeru sa samo 30 godina zbog ozljeda.

 

Pročitajte više