Robin Van Persie

Van Persie: Taj čovjek je napravio sve da me otjera iz Uniteda

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBIN VAN PERSIE, nekadašnji nizozemski nogometaš, napustio je Manchester United godinu dana nakon što je u klub u ulozi trenera stigao njegov sunarodnjak Louis van Gaal.

Nizozemski trener na kraju sezone 2014./2015. zahvalio se Van Persieju na suradnji.

"Razgovarali smo i rekao mi je da se naši putevi razdvajaju. Rekao mi je da ja nisam više igrač za Manchester United", prisjetio se Van Persie koji je tada kao 32-godišnjak otišao u Fenerbahče. 

Embed from Getty Images

"Odgovorio sam mu da još uvijek imam ugovor, ali njega ništa nije zanimalo. Imao sam ugovor, bio sretan, obitelj mi je bila sretna u Engleskoj. Poručio sam mu da ne želim otići i da ću ga natjerati da promijeni mišljenje, ali on je sve napravio da me otjera. Isključio me je s treninga kada su igrale prva i druga momčad. U tom trenutku sam shvatio da moram otići."

U toj sezoni Van Persie je odigrao 31 utakmicu i postigao 12 golova. Javni sukob imali su u listopadu 2014. godine kad je Van Gaal proslavu pogotka nizozemskog napadača protiv Chelseaja nazvao glupom. Od 2012. do 2014. surađivali su i u nizozemskoj reprezentaciji, a tad mu je Van Gaal dao kapetansku vrpcu.

Pročitajte više