Varaždin bi mogao ostati bez vratara. Odlazi u Bundesligu?

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

OLIVER ZELENIKA (30) bi mogao napustiti Varaždin u ovom prijelaznom roku i pridružiti se njemačkom Bochumu. Ovu iznenađujuću vijest donosi njemački portal Fussballeuropa. Bochum se trenutno nalazi na 14. mjestu Bundeslige i bježi devet bodova od zone ispadanja. Zelenika je za Varaždin ove sezone branio u 18 utakmica te je primio 25 golova, a pet puta je sačuvao svoju mrežu čistom.

Iako se na prvu čini da informacija nema logike, jasno se navodi da bi Bochum Zeleniku htio dovesti na mjesto rezervnog vratara: "Bochum trenutno ima tri vratara: Manuela Riemanna, Michaela Essera i Niclasa Thiedea. Zamjenski vratar Esser već je neko vrijeme van terena i, prema tvrdnjama bundesligaša, neće se uskoro vratiti. Momčad iz Bochuma stoga skenira tržište i do kraja transfer-roka želi potpisati vratara koji može zamijeniti Essera.

Prema informacijama Fussballeuropa, ime Olivera Zelenike spominjalo se u ovom kontekstu. Hrvatskog vratara navodno je aktivno nudio njegov agent, nakon čega je došlo do konkretnih razgovora o mogućoj suradnji, ali Zelenika je samo jedan od mnogih kandidata koje Bochum trenutno detaljnije ispituje", navodi njemački medij.

Pročitajte više