HNL

VARAŽDIN - OSIJEK 2:3 Bjelica uveo Santinija pa isprovocirao nevjerojatan preokret

Davor Javorović/Pixsell

OSIJEK je 3:2 pobijedio Varaždin u 23. kolu 1. HNL. Domaćin je na poluvremenu vodio 2:0, a onda je Nenad Bjelica u drugom poluvremenu uveo Ivana Santinija koji je u pet minuta izborio penal i zabio gol za povratak u utakmicu. Osijekov junak preokreta uz Santinija je i Ramon Mierez koji je zabio dva gola i tako skočio na prvo mjesto ljestvice strijelaca sa 16 golova.

Skok na prvo mjesto ostvario je i Osijek koji je preokretom u nevjerojatnoj utakmici pobjegao Dinamu na tri boda prednosti, ali i uz dvije utakmice više odigrane. 

Varaždin imao 2:0 na poluvremenu, Osijek odigrao neprepoznatljivo

Za domaćina je utakmica počela problemom. U desetoj minuti kapetan Neven Đurasek zbog ozljede lijeve ruke morao je napustiti igru. Ozljedi je prethodio duel s gostujućim stoperom Danijelom Lončarom dvije minute ranije i taj start Osijekovog stopera okarakteriziran je žutim kartonom.

Šest minuta kasnije Varaždin je vodio preko Demira Pece. Ofenzivac iz Bosne i Hercegovine u osmom HNL nastupu zabio je svoj prvi gol i to glavom. Ostao je Peco neometan u blizini Ivice Ivušića i lako poentirao za vodstvo Varaždinaca. 

U 21. minuti novi šok za Nenada Bjelicu, na 2:0 povećao je Andris Herrera iz Venecuele. Herrera je pogodio poslije napada po lijevoj strani i asistencije Pece. Varaždinci su kod oba gola lako pobjegli obrani gostiju i cinično kaznili sve propuste.

Osijek je u 34. minuti zaprijetio preko svog najboljeg strijelca Ramona Miereza koji je s pet metara tukao nakon ubačaja Mate Miloša s lijeve strane. Minutu kasnije Osijek je mogao primiti i treći gol.

Raspoloženi Peco je uspio uputiti udarac glavom u duelu s Ivušićem. Varaždinski ofenzivac na 18 je metara bolje skočio od Ivušića i loptu je s crte morao izbacivati Lončar u posljednji trenutak. Tri minute kasnije Petar Bočkaj tukao je iskosa sa 16 metara preko gola, u 45. minuti Damjan Bohar prijetio je iz slobodnjaka s 20-ak metara, no Horkaš je to lako boksao.

Reakcija Nenada Bjelice isprovocirala preokret. Santini i Mierez junaci

Bjelica je na poluvremenu odmah uveo debitanta Ivana Santinija koji je jučer registriran. Izvadio je veznjaka Laszla Kleinheislera te pritom izveo Igora Silvu i uveo Marija Jurčevića. Santini se ekspresno pokazao kao veliko pojačanje - u 50. minuti zaprijetio je glavom nakon prekida, a u 51. minuti izborio je penal.

Osijek je u nastavku zaigrao daleko agresivnije i čvršće, točno onako kako to od svojih igrača Bjelica i traži. Bio je to totalno drugačiji pristup, Bijelo-plavi odigrali su koncentrirano i autoritativno.

Nakon novog ubačaja iz prekida Jurica Grgec povlačio ga je u kaznenom prostoru Horkaša, a Pečarić je odmah pokazao na bijelu točku. Ramon Mierez pogodio je bez problema za svoj 15. HNL gol ove sezone kojim je privremeno izbio na vrh ljestvice strijelaca.

Santini Osijekov junak postaje u 70. minuti. Pogodio je glavom poslije preciznog ubačaja Marija Jurčevića s lijeve strane. Santini se bacio i glavom zakucao loptu u mrežu s nekih 5-6 metara, a vrijedi istaknuti kako je Bjelica pogodio s izmjenama jer je Slovenac Jurčević namjestio ovaj pogodak.

U 79. minuti Osijek je došao do potpunog preokreta. Kapetan Mile Škorić s distance je ubacio loptu na Miereza koji je glavom precizno pogodio za 3:2. Horkaš nije imao nikakve šanse, Argentinac je došao do 16. gola ove sezone u HNL-u. VAR je provjeravao gol gostiju i na kraju presudio kako je sve u ovom napadu bilo regularno.

Osijek 7. ožujka dočekuje Goricu, Varaždin dan ranije gostuje u Splitu kod Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više