2. HNL

Varaždin slavio u najvrjednijoj utakmici u povijesti 2. HNL i vratio se u prvu ligu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDIN se nakon samo jedne sezone vratio u 1. HNL. U pretposljednjem kolu druge lige Varaždin je na svom terenu slavio protiv Dugopolja 2:1 i tako drugoplasiranom Rudešu pobjegao na nedostižna četiri boda kolo prije kraja. 

Varaždin je ovim trijumfom izborio prvoligaški status i poziciju posljednjeg kluba 1. HNL koji će okusiti slast novog ugovora o TV pravima, najunosnijeg u povijesti hrvatskog nogometa, pa je jasno da je današnja utakmica bila najvrjednija u povijesti druge lige. Novac će se, naravno, dijeliti i među drugoligaškim klubovima, ali u mnogo manjem omjeru. Očekuje se da bi svaki prvoligaš mogao dobiti nekoliko milijuna kuna od TV prava, a ostatak novca dijelit će se s obzirom na plasman. 

Golčina Urate, promašaji i gol Brodića pa kiks Urate

Prva erupcija na varaždinskom stadionu dogodila se u 15. minuti i za to je uistinu bilo razloga. S više od 30 metara raspalio je japanski nogometaš Itsuki Urata i zabio za 1:0. Igralo se vrlo otvoreno s obje strane, nije ni Dugopolje bilo bezopasno, no domaći sastav je ipak diktirao ritam igri.

U 55. minuti Varaždin je povećao vodstvo, a strijelac je bio Fran Brodić koji je prethodno na susretu promašio četiri sjajne prilike. Tu drami nije bio kraj jer je u 66. minuti pogriješio Urata. Poskliznuo se, a njegovu nespretnost iskoristio je Ćubelić koji je smanjio na 1:2.

No, Varaždin je prednost sačuvao do kraja te je osigurao veliko nedjeljno slavlje na stadionu i u gradu, kao i povratak u Prvu HNL. Dugopolju, pak, ostaje da u posljednjem kolu obavi završnu borbu za ostankom u drugoligaškom okruženju.

Pročitajte više