RASPAD EUROPSKOG PRVAKA

Vardarova katastrofa: Sedam igrača odlazi, bijeg najboljeg igrača nečuvena priča

Foto: EPA

NASTAVLJA se raspad makedonskog Vardara jer plaće u tom rukometnom klubu nema već šest mjeseci. Momčad su prvo napustili Dainis Krištopans i Pavel Atman, a posebno je nevjerojatan manevar latvijskog desnog vanjskog.

Naime, Krištopans je u siječnju 2019. potpisao za PSG gdje će igrati od ljeta, no zbog katastrofalne situacije u Skopju pobjegao je prije vremena u njemački Füchse Berlin gdje će se priključiti dvojici bivših suigrača iz Vardara, Dejanu Milosavljevu i Mijajlu Marseniću.

Golman Ghedbane dogovorio je odlazak u španjolski Ademar Leon, a Shiskharev odlazi u Veszprem.

Odlazak iz aktualnog prvaka Europe najavili su Dissinger, Skube i Jose de Toledo koji imaju brojne ponude, a baš je Nijemac Dissinger jučer opisao kaotičnu situaciju u klubu:

"Trenutačno je vrlo komplicirana situacija za nas. Većina momčadi nije primila plaću šest mjeseci. Dobijemo samo dio", rekao je Nijemac pa dodao:

"Ovdje možete preživjeti s 300 eura, ali je stresna i nepotrebna situacija. Potrebno je čudo da ovdje ostanem i sljedeće sezone."

Problemi za Vardar su počeli nakon što je ruski vlasnik Sergej Samsonenko objavio da se povlači. Odlučio se povući zbog nedostatka novca.

U Vardaru trenutačno igra bivši hrvatski reprezentativac Ivan Čupić.

Pročitajte više