Vaterpolistice Mladosti osvojile Hrvatski kup, Jug i Jadran u nedjelju igraju finale

Foto: Hina

VATERPOLISTICE zagrebačkog ŽAVK Mladost osvojile su hrvatski Kup nakon što su u subotu  sa 10-6  (1-0, 4-3, 5-2, 0-1) pobijedile ekipu splitskog POŠK-a.

Nakon što su jučer u polufinalnom susretu sa 18-5 nadigrale šibensku Viktoriju vaterpolistice Mladosti u finalu su imale samo malo teži posao protiv odabranica trenera Dragana Matutinovića. 

Predvođene najefikasnijom igračicom završnice Kupu Dinom Lordan, koja je nakon četiri gola koja je postigla u polufinalu protiv Viktorije, u finalu je postigla još tri i ona je uz Petru Bukić, koja je sinoć službeno proglašena najboljom hrvatskom vaterpolisticom, svakako najzaslužnija što su "mladostašice" suvereno osvojile Kup.

Pored 3 gola Lordan  ostale pogotke za Mladost postigle su Bukić i Balić po 2, te Gegić, Županić i Topić po 1, dok su najefikasnije u ekipi POŠK-a bile sestre Butić jer je  mlađa Domina postigla 3, a Ivana 2 pogotka.

Pobjednički pokal kapetanici Mladosti Dini Lordan uručio je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda i to je šesti profej pobjednica Kupa vaterpolistica Mladosti koje u svojim vitrinama imaju i sedam naslova prvakinja Hrvatske.

Jug i Jadran u finalu Kupa

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO svladali su splitski POŠK sa 18:6 (5-1, 5-2, 6-2, 2-1) i plasirali se u finale Kupa Hrvatske u kojem će se za trofej boriti protiv splitskog Jadrana koji je u prvom polufinalu svladao gradskog rivala Mornar BS sa 9:7 (2-1, 3-3, 2-1, 2-2).


U sastavu Juga su čak sedmorica igrača postigli po dva pogotka: Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Rašović, Renzuto i Lozina, dok su šestorica igrača POŠK-a, Bego, Begović, Vukić, Elez, Delić i Butić, postigli po jedan pogodak.

Završni turnir Kupa Hrvatske igra se u Zagrebu, na bazenu Mladosti uz Savu, a finalni dvoboj u konkurenciji vaterpolista na rasporedu je u nedjelju od 16 sati. Jug je veliki favorit za osvajanje 13 trofeja pobjednika hrvatskog Kupa, dok Jadran nikada nije bio pobjednik. Splićani su jednom bili u finalu, u kojem su 2003. godine poraženi baš od Juga.
 

 

Pročitajte više