HNL

Večer derbija u HNL-u. Evo gdje gledati okršaje Osijeka i Dinama te Hajduka i Rijeke

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NEDJELJNA večer gledateljima će ponuditi najbolje što hrvatski nogomet ima. Ne igra se najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, ali ove dvije utakmice su sljedeći najveći spektakl koji HNL može predstaviti.

U 18:55 aktualni viceprvak Osijek u Gradskom vrtu igra protiv prvaka Dinama, a u 21 sat na rasporedu je Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke na Poljudu.

Svi su dosad ispustili po pet bodova

Sve četiri momčadi do sedmog su kola ispustile po pet bodova, ubilježivši po jedan remi i poraz, ali Hajduk i Osijek odigrali su po utakmicu više i zato predvode ljestvicu HNL-a.

Osim domaćeg terena, Osijek i Hajduk imaju prednost i u tome što u derbije ulaze svježi, dok je za Dinamom i Rijekom tjedan europskih razočaranja, nakon što su Zagrepčani protiv Sheriffa ostali bez Lige prvaka, a Riječani se domaćim porazom od PAOK-a oprostili od Europe.

"Dinamo ne bih želio previše komentirati. To je momčad s odličnim trenerom. Liga prvaka je šlag na tortu, ali ulaskom u Europsku ligu ispunili su svoj cilj. Vidjet ćemo s kojim će sastavom izaći, ne mogu pretpostaviti kojih će to 11 biti, jer Dinamo ima širok kadar, kao i puno kvalitete te iskustva u igranju teških utakmica. Ako ne igra Jakić, igra Mišić. Tu je i mladi Marko Bulat, koji je vrlo kvalitetan igrač, zatim Ademi, za kojeg ne znam hoće li igrati. Dinamo ima visoku kvalitetu, ima top igrače za HNL i mislim da izostanak dvojice igrača ne može pretjerano utjecati na njegovu momčad", rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica na press-konferenciji u petak.

Dinamov trener Damir Krznar o Osijeku je kratko govorio nakon ždrijeba Europa lige.

"Osijek je naš najveći rival, izuzetno dobra momčad. Imamo kadar, snagu i moć opet osvojiti duplu krunu i ostvariti dobar europski rezultat. Idemo po pobjedu u Osijek", najavio je Krznar.

U 89. Jadranski derbi Hajduk i Rijeka ulaze potpuno izjednačeni

Hajduk na naslov prvaka čeka od 2005. godine, a ovaj put je na vrhu i nakon šest kola, pa je jasno da Splićani imaju najviše ambicije i u Jadranskom derbiju, u koji ulaze potpuno izjednačeni s Rijekom u povijesnim okršajima. Oba su kluba slavila po 32 puta, a 24 utakmice završile su bez pobjednika.

"Čeka nas teška utakmica protiv vrlo jakog protivnika. To je izazov za nas, ali dobro smo pripremljeni. Svi uvijek pričaju o statistikama i povijesti. Ja se na takve stvari ne osvrćem. U odnosu na prošlu utakmicu s Rijekom, obje su se momčadi promijenile, tako da tradicija nema smisla. Velika momčad mora vjerovati u svoj stil igre", rekao je u subotu Hajdukov trener Jens Gustafsson.

Goran Tomić također se suzdržao od bombastičnih najava.

"Očekujemo zahtjevnu utakmicu, kao i svaku. Imamo kvalitetu da možemo igrati sa svakom ekipom, vjerujem u našu ekipu i našu kvalitetu i da možemo pružiti još jednu dobru utakmicu. Hajduk je dobra ekipa s dobrim pojedincima i moramo biti kompaktni. Jadranski derbi je uvijek izazov. Moji igrači su svjesni važnosti i posebnosti utakmice. Uvjeren sam da će dati sve na terenu", rekao je trener Rijeke.

Obje utakmice, jednu za drugom, možete pratiti na kanalu ArenaSport 3.

Pročitajte više