Španjolska

Večeras se nastavlja utakmica kakva nikad nije viđena. Počela je prije pola godine

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJDUŽOM utakmicom u povijesti Španjolske nastavlja se nogometna sezona u toj zemlji. Na travnjak će večeras od 20 sati Rayo Vallecano i Albacete.

Ta utakmica je počela u prosincu 2019. godine, ali je prekinuta jer su domaći navijači vrijeđali Albaceteova Romana Zozulje. Na poluvremenu su Albaceteovi igrači stali uz Zozulju i odbili nastaviti utakmicu pa je prvi put u povijesti španjolskog nogometa utakmica prekinuta zbog skandiranja s tribina. 

Zozulju, ukrajinskog nogometaša, povezuje se s ekstremnom desnicom, a navijači Raya su tradicionalno lijevo orijentirani i ranije su upravo oni spriječili da Zozulja potpiše za njihov klub. Na utakmici protiv Albacetea dočekali su ga skandiranjem "jeb*ni nacist". 

Embed from Getty Images

Odigrat će se samo drugih 45 minuta, a rezultat je 0:0 te Albacete ima igrača manje jer je Eddy Silvestre dobio crveni karton. Rayo je zbog uvreda morao platiti 18.000 eura i kažnjen je s dvije utakmice bez gledatelja.

Zanimljivo, Albacete će u drugom poluvremenu voditi novi trener jer je u međuvremenu Luisa Miguela Ramisa zamijenio Lucas Alcaraz. Klubovi su u zimskom prijelaznom roku doveli ukupno 11 igrača i svi su bez prava nastupa jer je ovo nastavak utakmice iz prvog dijela sezone.

U četvrtak se utakmicom Seville i Betisa nastavlja i prva španjolska liga.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više