Daily Mail: Modrić i Rakitić među 40 najboljih nogometaša svijeta

Foto: Getty Images / Guliver Image

ENGLESKE novine Daily Mail ukazale su veliku čast dvojici najboljih hrvatskih nogometaša trenutačno, Luki Modriću i Ivanu Rakitiću. Veznjaci Reala i Barcelone uvršteni su među 200 najboljih nogometaša na kugli zemaljskoj.

Modrić je na 23. mjestu liste 200 najboljih svjetskih nogometaša u izboru Daily Maila, jednog od najtiražnijih dnevnika na Otoku.

"Real često ne izgleda kao ista momčad bez svog metronoma u veznoj liniji. Prošle sezone osvojio je Ligu prvaka, a Modrić je nastupio u gotovo svim utakmicama i na koncu sezone izabran je u Uefinu momčad Lige prvaka. Njegova dodavanja i način na koji veže igru ključni su za Madriđane i užitak ga je gledati na terenu."

Ivan Rakitić je na 39. mjestu liste najboljih. Barcelonin superstar dobio je niz komplimenata od britanskih novinara, a kao jedan od svakako najvrjednijih jest i usporedba s legendarnim Xavijem.

"Hrvatski reprezentativac imao je nezahvalnu zadaću, ispuniti cipele jednog od najboljih veznjaka koji je ikad hodao travnjakom i vrlo dobro se snašao. Već u prvoj sezoni osvojio je trostruku krunu i zabio u finalu protiv Juventusa. Jasno, proći će još mnogo vremena dok Hrvat ne postane ikona kao Xavi, ali svakako je na dobrom putu."
 

Pročitajte više