VELIKA ČETVORKA EUROBASKETA Kakvi majstori na slici punoj simbolike!

Foto: FIBA

IDEALNA MOMČAD EP-a sastavljena je od velemajstora i iako ih je u njoj naravno pet, Aleksej Šved neće se ljutiti što ne ističemo fotografiju iznad teksta, nego onu ispod, na kojoj ga nema.

Uostalom, sam je kriv što se odvojio od "suigrača", ali i da je bio u kadru, kvario bi sliku. Dakako, ne zato što na nju ne pripada kvalitetom i igrama na Eurobasketu, nego jer jedini od pet najboljih, na proglašenje i dodjelu nagrada nije došao obučen u dres njegove reprezentacije. 
 
Dole priloženu fotografiju na svom Twitteru podijelio je Luka Dončić. Zbog ozljede skočnog zgloba početkom treće četvrtine rano je završio nastup u finalu, ali je na kraju slavio zlato i pobjedu 93:85 protiv Srbije.
 
Kada je spiker u istanbulskoj dvorani pročitao njegovo ime kao člana najbolje petorke, šepajući je izašao na parket. A tamo su mu društvo činili sjajni Pau Gasol, Aleksej Šved, Bogdan Bogdanović i Goran Dragić.
 
A slika prikazuje sve njih bez Šveda uhvaćene s leđa. Zagrljeni Dragić i Bogdan, koji su se pet minuta ranije žestoko borili za zlato. Do njih veliki Gasol, koji se oprašta od reprezentacije, duplo mlađem nasljedniku, ozlijeđenom Dončiću, pomaže da ode s parketa. 
 
Doista idealna slika za kraj sjajnog Eurobasketa i za povijest. Puna simbolike i vrhunskih košarkaša.

Pročitajte više