Velika pobjeda Barcelone kod Atletica u borbi za titulu s Realom

BARCELONA je u derbiju 16. kola španjolske La Lige gostovala kod Atletica i pobijedila 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Ousmane Dembele u 22. minuti susreta na asistenciju Gavija, no treba napomenuti da je ogroman dio posla u akciji za gol odradio Pedri. Pedri je primio loptu na 40-ak metara od gola i u krasnom prodoru pored četvorice suparničkih igrača na 12-13 metara od gola po sredini šesnaesterca pronašao Gavija. On je produžio loptu na desnu stranu po kojoj je utrčavao Dembele. Lopta je nakon njegova šuta odsjela uz desnu vratnicu gola Jana Oblaka. I strijelac i asistent u ovoj utakmici su stigli do statističkih podataka kojima se mogu hvaliti. Dembele je postao tek drugi nogometaš, iza Antoinea Griezmanna, u La Ligi ove sezone s barem pet golova i pet asistencija. Gavi je, pak, igrao svoj 50. ligaški ogled u španjolskom prvenstvu. Star je 18 godina i 156 dana, a samo je Iker Muniain mlađi od njega, tada u dobi od 18 godina i 77 dana, u ovom stoljeću stigao do tolikog broja utakmica.

BARCELONA je u derbiju 16. kola španjolske La Lige gostovala kod Atletica i pobijedila 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Ousmane Dembele u 22. minuti susreta na asistenciju Gavija, no treba napomenuti da je ogroman dio posla u akciji za gol odradio Pedri.

Pedri je primio loptu na 40-ak metara od gola i u krasnom prodoru pored četvorice suparničkih igrača na 12-13 metara od gola po sredini šesnaesterca pronašao Gavija. On je produžio loptu na desnu stranu po kojoj je utrčavao Dembele. Lopta je nakon njegova šuta odsjela uz desnu vratnicu gola Jana Oblaka.

Dembele dostigao Griezmanna

I strijelac i asistent u ovoj utakmici su stigli do statističkih podataka kojima se mogu hvaliti. Dembele je postao tek drugi nogometaš, iza Antoinea Griezmanna, u La Ligi ove sezone s barem pet golova i pet asistencija.

Gavi je, pak, igrao svoj 50. ligaški ogled u španjolskom prvenstvu. Star je 18 godina i 156 dana, a samo je Iker Muniain mlađi od njega, tada u dobi od 18 godina i 77 dana, u ovom stoljeću stigao do tolikog broja utakmica.

Obje momčadi utakmicu su završile bez jednoga igrača. Na samom kraju susreta crvene kartone su zbog sukoba dobili Stefan Savić i Ferran Torres.

Atletico blizu izjednačenja u 95. minuti

U prvom poluvremenu je Atletico prijetio u više navrata, ali su udarci njegovih igrača u izglednim situacijama ili bili neprecizni, ili su završili u bloku Barcelonine obrane. Ousmane Dembele je u 62. minuti bio vrlo blizu drugom pogotku, no njegov šut je djelomično blokiran pa je lopta pogodila vanjski dio vratnice.

Istaknuti treba i 72. minutu kada se drugi put zatresla mreža domaće momčadi. Gol je poništen jer je Torres bio u zaleđu. Najveću šansu za bod Atletico je propustio u samoj završnici. U petoj minuti produžetka Araujo je izbio loptu s gol-crte nakon udarca Antoinea Griezmann i tako onemogućio najopasniji pokušaj Atletica da dođe do izjednačenja.

Pročitajte više