Ni Klopp mu ništa ne može: Bilić opet srušio Liverpool

Foto: Getty Images / Guliver image, Screenshot: OPTA 

SLAVEN BILIĆ ponovno je srušio Liverpool! Prvi put ga je pokušao zaustaviti Brendan Rodgers, koji je stradao s 3:0, a nakon smjene na klupi Redsa na red je došao i jedan od najboljih trenera današnjice Jurgen Klopp. Nijemac je, pak, primio gol manje od svog prethodnika. West Ham je slavio s 2:0 u 20. kolu engleskog prvenstva. Bilićeva momčad privremeno je skočila na peto mjesto, ono koje vodi u Europu.

Nastavljen Bilićev niz protiv velikana

West Ham ove je sezone noćna mora za velikane engleskog nogometa. Probali su Jose Mourinho, Arsene Wenger, Louis van Gaal, Jurgen Klopp, Manuel Pellegrini, ali nitko od njih nije uspio poraziti hrvatskog stručnjaka. Biliću je tek izmakla pobjeda protiv Manchester Uniteda (0:0). Bez obzira bivši izbornik Hrvatske svrstao se uz bok legendarnom sir Alexu Fergusonu koji je prvi u polusezoni uspio pobijediti četiri velikana (Liverpool, City, Arsenal, Chelsea).

Tako jednostavno, a tako učinkovito

Liverpool je možda dominantnije otvorio utakmicu, ali West Hamu je trebao samo jedan konkretan napad da pređe u vodstvo. U 10. minuti nakon kratke kombinacije po desnoj strani, Valencia je centrirao u peterac gdje je Michail Antonio bio najviši u skoku.

Zbunjena obrana gostujućeg sastava primila je sličan pogodak i u drugom poluvremenu. Nakon kratke kombinacije Noble je ostao sam na desnoj strani, a zatim je ubacio na osam metara, točno na glavu bivšeg napadača Redsa Andyja Carrolla.

Osim što je napad West Hama bio učinkovit, Bilić je pobijedio i zbog sjajno postavljene defenzivne taktike. Njegova obrana bila je daleko bolja od Kloppove, koja je u prvom poluvremenu osvojila tek jedan duel.

Bilić ostavio trag

Dodajmo za kraj kako je Bilićeva druga pobjeda nad Liverpoolom u ovoj sezoni nešto što navijači West Hama nisu vidjeli 52 godine. Naime, dvostruko slavlje protiv Redsa posljednji put dogodilo se u sezoni 63/64. 

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE

78' VELIKA ŠANSA ZA LIVERPOOL! Adrian je boksao loptu nakon ubačaja iz kornera, ali  samo do Coutinha koji je tukao s vrha šesnaesterca. Loptu je na putu prema golu zaustavio Carroll, a igrači Liverpoola tražili su penal jer su mislili da je rukom zaustavio udarac. Ubrzo je došlo i do naguravanja, ali glavni sudac nije podlegao pritisku Redsa.

55' GOOOL! Carroll! Fantastično je loptu s desne strane nabacio Mark Noble, Clyne je opet izgubio bitku u zraku, a loptu je glavom na pravo mjesto pogodio Carroll. Treći njegov pogodak ove sezone. Carroll je, podsjetimo, na Upton Park stigao s Anfielda, najprije na posudbu, da bi potom ostao sa stalnim ugovorom.  

46' Vraćamo se na teren. West Ham je u sezoni 63/64. dva puta pobijedio Liverpool. Može li Bilić ponoviti taj domet? 

(POLUVRIJEME) 

45*2 Najbliže pogotku Liverpool je došao u 47. minuti, kada Emre Can iz dalekometnog udarca gađa okvir gola. 

40' Pritisak Redsa pojačava se do kraja poluvremena, no West Ham je izdržao. Unatoč posjedu, ostali su bez prave šanse. 

34' Nakon pola sata, budi se Kloppova momčad. Izjednačili su posjed lopte i prebacili igru na polovicu West Hama. No, u navali još nemaju rješenja. Jordon Ibe može biti koristan za duge lopte, no vjerojatnije je da bi one prošle preko Tomkinsa na desnoj strani, jer je užu obranu dobro osigurao Cresswell.  

30' U prvoj trećini susreta West Ham je bio moćnija i puno konkretnija ekipa. Liverpool nije uspio povezati igru.

17' Stativa spašava Simona Mignoleta i Liverpool nakon udarca Lanzinija s ruba šesnaesterca. 

9' GOOOOOL! West Ham vodi! Loša reakcija u obrani Liverpoola. Enner Valencia bez čuvara je, s desne strane na ulazu u šesnaesterac, nabacio loptu Michailu Antoniju koji je na drugoj vratnici brži od Clyjnea, te glavom zabija za vodstvo. Navijači Liverpoola nisu sretni, tvrde da sudac nije vidio čisti faul u napadu, no za ocjenu ćemo pričekati i snimku iz drugog kuta. 


Michail Antonio Goal West Ham 1-0 Liverpool... by SportLive2

7' U uvodnim minutama igra se na polovici West Hama. Energičan početak Liverpoola. Jordan Ibe kreirao je prvu šansu, no Bilićeva je obrana otklonila opasnost. 

POČETNI SASTAVI: 

West Ham: Adrian; Tomkins, Collins, Ogbonna, Cresswell, Kouyate, Lanzini, Noble, Valencia, Carroll

Liverpool: Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho,Moreno, Lucas, Can, Firmino, Ibe, Coutinho, Benteke

 

Pročitajte više