Velika vijest za Rusiju pred Hrvatsku: Nezamjenjiva i ozlijeđena zvijezda ipak trenira

Foto: EPA

NAJVEĆA SENZACIJA SP-a, pobjeda Rusije nad Španjolskom na penale u osmini finala, za domaćina natjecanja došla je uz skupu cijenu. 

Na poluvremenu utakmice zbog ozljede je zamijenjen Jurij Žirkov, iskusni (za mjesec dana puni 35), nezamjenjivi lijevi bočni i vezni (87 nastupa) ruske reprezentacije. Žirkova je zamijenio Vladimir Granat, 31-godišnji branič Rubina iz Kazanja, a izbornik Čerčesov na konferenciji za medije nakon trijumfa je izjavio:

"Ozlijedio je Ahilovu tetivu. Napravit ćemo još neke preglede, ali mislim da je Žirkov odigrao zadnju utakmicu na prvenstvu."

Rusiji je ovo golem hendikep pred četvrtfinale SP-a protiv Hrvatske, koje se igra u subotu u 20 sati. Ta reprezentacija nema igrača naviklih na osvajanje velikih trofeja i igranje velikih utakmica pa joj je Žirkov još važniji. Jer s klubovima i reprezentacijom prošao je sve, a i puno toga osvojio.

S CSKA-om i Zenitom domaća prvenstva, kupove te Kup UEFA, a sa Chelseajem, koji ga je 2009. kupio za 18 milijuna funti i tako učinio najskupljim ruskim nogometašem u povijesti, uzeo je englesku duplu krunu. S reprezentacijom je senzacionalno došao do polufinala EP-a 2008. Za to je bio jedan od najzaslužnijih pa je izabran i u idealnu momčad Eura.  

Ali upala tetive mišića je, čini se, ipak popustila, jer kako reprezentacija Rusije objavljuje na Twitteru, Žirkov trenira u dvorani, po individualnom programu. Alan Dzagoev, drugi važan ozlijeđeni igrač, prije Hrvatske vratio se vježbanju na terenu. 

Pročitajte više