Velikan Formule ogorčen ukidanjem "grid djevojki": Opet su muškarci odlučili za žene

Foto: Getty Images

SVIJET i dalje bruji o novini na utrkama Formule 1 koja na snagu stupa predstojeće sezone. Naime, Formulu 1 više neće krasiti "grid girls", ljepotice koje su prije trka stajale uz vozače na stazi, držale im suncobrane te natpise s njihovim imenima.
"Premda je već desetljećima praksa zapošljavanja djevojaka na gridu, smatramo kako sadašnji običaj ne odgovara našim vrijednostima. Očigledna je suprotnost modernim društvenim normama. Ne mislimo kako je primjeren i relevantan za Formulu 1", pojasnio je komercijalni direktor Sean Bratches i rasrdio svijet, kao i Nikija Laudu. 
 
"Kako možete biti tako glupi? Žene rade odličan posao, zarađuju za sebe", bjesnio je bivši austrijski vozač te trostruki svjetski prvak Formule 1.
 
 
“Donesena odluka donesena je protiv žena. Žalosno je da smo napustili tradiciju. Prije svega, žene zbog ovakve odluke neće imati nikakve koristi", s kritičkim tonom istaknuo je Niki Lauda koji se oduvijek borio za emancipaciju žena u Formuli 1, a čak ih je i ohrabrivao da se priključe natjecanju.
 
Pojedine "grid girls", pogođene odlukom, javno su istupile te direktno optužile feministice za ukidanje njihovih radnih mjesta.
 
"Najviše me nerviraju takozvane feministkinje. Brane nas, a nisu ni pitale što mislimo i kako se osjećamo. Zbog njih smo ostale bez posla", oglasila se Lauren-Jade Pope i prenijela mišljenje većine djevojaka.

Pročitajte više