VELIKI BRAZILAC NAJTROFEJNIJI JE IGRAČ U POVIJESTI Znate li čiji je rekord sinoć srušio?

Foto: EPA

OSVAJANJEM francuskog Liga kupa pobjedom Paris Saint-Germaina nad Monacom (3:0) u Bordeauxu, Brazilac Dani Alves (34) sinoć je ispisao povijest te ponio titulu najtrofejnijeg nogometaša svih vremena.
 
Nakon što je proteklog ljeta bez transferne odštete napustio Juventus i pristigao u Paris-Saint Germain, Dani Alves se u pariškom klubu ovjenčao drugim pokalom. Francuskom superkupu pridodao je i Liga kup, inače 37. osvojeni trofej u dosadašnjoj igračkoj karijeri. Sasvim je izgledno kako će se uskoro okruniti i 38., u vidu francuske prvenstvene titule.
 
Na listi predvodnika impozantne trofejne riznice pretekao je sunarodnjaka Maxwella Cabelina Andradea. Bivšeg braniča Barcelone, Ajaxa, Cruzeira, Paris Saint-Germaina i Intera s kojima je zbirno osvojio 36 pehara.
 
Na svježe prekrojenoj ljestvici još se nalaze Škot Kenny Dalglish i Velšanin Ryan Giggs (35), Portugalac Vitor Baia (33), Egipćanin Wael Gomaa i Šveđanin Zlatan Ibrahimović (32), Španjolci Andres Iniesta i Gerard Pique te Argentinac Lionel Messi (30)...
 
Paris-Saint Germain peti je klub s kojim se Dani Alves ovjenčao peharom. Čak 24 pokala osvojio je s Barcelonom, pet sa Sevillom, četiri s brazilskom reprezentacijom te dva s Juventusom i Paris Saint-Germainom.
 
TROFEJI DANIJA ALVESA
 
Barcelona (24): Španjolsko prvenstvo (6), Španjolski superkup (5), Španjolski kup (4), Svjetsko klupsko prvenstvo (3), Europski superkup (3), Liga prvaka (3)
 
Sevilla (5): Europa liga (2), Španjolski kup (1), Španjolski superkup (1), Europski superkup (1)
 
brazilska reprezentacija (4): Konfederacijski kup (2), Copa América (1), Svjetsko U-20 prvenstvo (1)
 
Juventus (2): Talijansko prvenstvo (1), Talijanski kup (1) 
 
Paris Saint-Germain (2): Francuski superkup (1), Francuski Liga kup (1)

Pročitajte više