VELIKI OBRAT Nakon prijetnji pištoljem i poruke "Gotov si!" objavljeno da je sudac priznao poništeni gol PAOK-a

Screenshot: Youtube

SUDAC koji je zbog prijetnji naoružanog predsjednika PAOK-a i sportskog dirtektora tog kluba, nakon poništenog gola prekinuo derbi prvenstva s AEK-om, u izvještaju navodi da je zgoditak ipak priznao.

Pištolj za pasom, s kojim je PAOK-ov predsjednik utrčao u teren kako bi se obračunao sa sucem, jer je ovaj poništio gol za dramatičnu pobjedu nad AEK-om u derbiju grčkog prvenstva, tema je dana u svijetu.

Ivan Savvidis, vlasnik i predsjednik solunskog kluba, razbjesnio se nakon što je Georgios Kominis zbog ofsajda poništio zgoditak koji je u sudačkoj nadoknadi postigao PAOK-ov igrač Varela i uletio na travnjak.

Praćen tjelohraniteljima, želio se obračunati sa sucem koji je u strahu zbog prijetnji koje su mu uputili naoružani Savvidis i PAOK-ov sportski direktor Luboš Mihal (inače bivši međunarodni sudac), prekinuo utakmicu.
 
Ovakav skandal previše je čak i za Grčku, u kojoj su na scene nasilja na terenima i tribinama normalne. Ovaj put tenzije su bile dodatno povišene jer da je PAOK-u priznat gol, solunski klub bi pet kola prije kraja nakon pobjede u izravnom dvoboju pretekao AEK i uzeo mu vrh s jednim bodom prednosti. PAOK koji naslov čeka još od 1985., tako bi došao na korak do titule.

Nakon utakmice, sudac Kominis stadion i Solun napustio je uz sudačku pratnju, a prije toga je za izvještaj delegata izdiktirao ovo, prenose grčki mediji:
 
1. Nasilan upad Ivana Savvidisa na teren, u pratnji njegova osobnog osiguranja
 
2. Nasilan napad Savvidisa na Vasilisa Dimitriadisa iz AEK-a
 
3. Luboš Mihal verbalno me napao, uz riječi: "Gotov si". 
 
Poslije svega ovoga odlučio sam otići u svlačionicu jer situacija nije dozvolila da se meč nastavi.
 
4. U svlačionici, potpredsjednik AEK-a Minas Lisandru mi je rekao da su igrači njegova kluba bili preplašeni zbog Savvidisova pištolja koji sam i ja vidio.
 
Ključno je ono što je Kominis napisao za rezultat prekinute utakmice:
 
"Nakon konzultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč."

Pročitajte više