HAJDUK U FINALU KUPA Nakon jedanaesteraca izbacio je Lokomotivu

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

HAJDUK je u finalu Kupa. Nakon jedanaesteraca u Kranjčevićevoj je izbacio Lokomotivu. U 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, a zatim je Hajduk realizirao četiri jedanaesterca u raspucavanju, dva više od suparnika.
 
Hajduk je veći dio polufinala bio bolja momčad, posebno u prvom poluvremenu kada je imao nekoliko sjajnih prilika. Najbolju je u 25. minuti promašio Lopez kada je pogodio gredu, umjesto praznog gola. 
 
U prvih 45 minuta splitski klub je vjerojatno i oštećen za jedanaesterac kada je Majstorović u kaznenom prostoru pokosio Saida, a i opravdano mu je poništen pogodak Caktaša zbog zaleđa.
 
Lokomotiva vodila četiri minute
 
Kazna za promašaje uslijedila je na početku drugog dijela. Kastrati je izborio slobodnjak na desnom boku, Majer je ubacio na drugu stativu gdje je Majstorović lako zakucao loptu u gol.
 
Međutim, slavlje domaćih trajalo je samo četiri minute - Hajduk se odmah vratio lijepom akcijom i rutinskom realizacijom Hamze s desetak metara. 
 
 
 
Kovačević je mogao biti junak
 
Do kraja regularnog dijela Hajduk je mogao do preokreta, ali se Kovačević pridružio Lopezu na listi igrača koji su danas promašili nemoguće. 
 
U produžecima su fizički pale obje momčadi, vidjeli smo tek jednu priliku gostiju koju nije realizirao Bašić. 
 
Tri promašaja s bijele točke
 
Raspucavanje za finale donijelo je promašaje Majera i Muse na jednoj strani te obranu Šempera Bašiću na drugoj.
 
Splitski klub u finalu 23. svibnja u Vinkovcima čeka boljeg iz okršaja Rijeke i Dinama. Nakon pet godina ima priliku osvojiti trofej...
 
Sastavi:
 
Lokomotiva: Šemper, Musa, Ivanušec, Knežević, Majer, Kolinger, Kastrati, Karačić, Šunjić, Majstorović, Krstanović
 
Hajduk: Letica, Lopez, Hamza, Gyurcso, Radošević, Juranović, Caktaš, Said, Bašić, Fomitschow, Savvas
 
 

Želite li odmah na mobitel primiti obavijest o svakoj novoj vijesti vezanoj uz Hajduk, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: nk hajduk

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više