TRANSFERI

Veliki posao u HNL-u. Gorica je iz Rusije dovela nasljednika Kristijana Lovrića

Foto: Guliver Images

SYLVANUS Nimely je novi igrač Gorice. Kako doznajemo iz menadžerskih krugova, hrvatski prvoligaš je danas zaključio posao i postigao konačni dogovor sa Spartakom iz Moskve.

Igrač će u klub stići iz Liberije u sljedećih nekoliko dana gdje je trenutno na odmoru, a s Goricom će potpisati ugovor do lipnja 2022. godine. Ako u sezoni 2021./2022. bude starter u najmanje 40% utakmica ugovor će se produljiti za još godinu dana.

Promjene u transfernoj politici

Radi se o poslu koji bi trebao simbolizirati početak nove transferne politike kluba nakon odlaska sportskog direktora Nikoličiusa Mindaugasa u Hajduk, ali to se tek mora dokazati na većem uzorku. 

Liberijski krilni napadač ima 22 godine, a posljednjih nekoliko godina nastupao je za drugu momčad Spartaka iz Moskve za koju je u tekućoj sezoni upisao 15 nastupa tijekom kojih je zabio dva i namjestio tri gola. Doduše, treba uzeti u obzir da je odigrao 893 od mogućih 1350 minuta.

Zamjena za Lovrića

Nimely po Transfermarktu vrijedi 450 tisuća eura, a Gorice je njegov ugovor otkupila za nešto manji iznos od spomenutog. Liberijac može pokriti sve tri pozicije u napadu i dolazi kao potencijalna zamjena za Kristijana Lovrića.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Za Lovrića se zanimaju brojni klubovi, a najviše se u posljednjih nekoliko dana pisalo o Bologni, ali nitko iz talijanskog kluba zasad nije potvrdio te navode.

Moguć je odlazak u Serie A

Krilni napadač Gorice vjerojatno ne bi imao ništa protiv transfera u Serie A, ali upitno je može li Bologna zadovoljiti apetite Gorica za koju se vjeruje da Lovrića ne bi pustila za manje od četiri milijuna eura.

Naravno, uvijek treba uzeti u obzir i mogućnost dogovora koji bi uključivao posudbu i obavezu otkupa kakav je popularan u Italiji, ali sve to su samo naklapanja dok ne dođe neka ponuda. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više