TRANSFERI

Veliki preokret u Splitu. Hajduk ipak dogovorio dolazak Juranovićeve zamjene

Foto: Getty Images

NAKON odlaska Josipa Juranovića u Legiju iz Varšave Hajduk je na poziciji desnog beka ostao samo na Francescu Tahiraju pa se oko kluba opet krenulo pričati o 23-godišnjem Darku Todoroviću.

U Split je trebao doći na posudbu s mogućnošću otkupa ugovora, ali prije nekoliko dana činilo se da od toga neće biti ništa. Todorović je mogao birati gdje će nastaviti karijeru, a poljski mediji javili su kako je ispred Hajduka odabrao 12. momčad poljske Ekstraklase Wislu Plock.

Veliki preokret

Ipak, situacija se očito promijenila pa sada Dalmatinski portal piše kako Todorović sutra dolazi u Split na liječničke preglede kako bi potpisao s Hajdukom.

U Hajduk stiže na posudbu iz austrijskog prvaka Red Bull Salzburga, a Splićani će imati mogućnosti otkupiti njegov ugovor ako zadovolji na posudbi.

Igrao kod Prosinečkog u BiH

Podsjetimo, ovo nije prvi put da je Hajduk zagrizao za Todorovića. Dok je Saša Bjelanović bio sportski direktor Hajduka, u ljeto 2018. godine je jako želio na Poljud dovesti tadašnjeg beka Slobode iz Tuzle.

Tadašnji izbornik BiH Robert Prosinečki pozivao ga je u reprezentaciju, a mladi bek skupio je šest nastupa u kvalifikacijama za Euro i jedan u Ligi nacija u tom periodu. Ukupno je za BiH odigrao deset utakmica. 

Bio je preskup

Sloboda iz Tuzle tražila je od Hajduka 500 tisuća eura, ali splitski klub je odustao. Todorović je potom prešao u Red Bull Salzburg u transferu od 450 tisuća eura.

Odigrao je 12 utakmica u sezoni 2018./19. i s austrijskim klubom osvojio dvostruku titulu. Posljednju sezonu igrao je na posudbi u njemačkom drugoligašu Holstein Kielu, gdje je odigrao devet utakmica.

Pročitajte više