Veliki Roberto Carlos još je prije 20 godina objasnio da Hodgson nema blage veze o nogometu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROY HODGSON na Euru je sramotno, ispadanjem od Islanda u osmini finala, okončao karijeru engleskog izbornika, ali vjerojatno i trenera uopće, jer sa 68 godina i s niskom neuspjeha iza sebe, teško da će naći ozbiljnog poslodavca.
 
Čudno je kako ih je i do sada nalazio, s obzirom da su mu u 40 godina trenerske karijere najveći uspjesi porazi u finalima Kupa Uefa s Interom i Fulhamom. 
 
Koliko je tvrdoglav, ali i loš poznavatelj onog za što je bio plaćen 3.5 milijuna funti godišnje, Hodgson je pokazao na Euru, kada je forsirao igrače kojima nikako nije išlo tokom cijele sezone (Sterling), dok je najboljeg strijelca Premier League degardirao na izvođača kornera (Kane), ali to su samo neke od brojnih velikih, fatalnih grešaka u bogatoj i dugoj karijeri engleskog trenera.
 
Povodom najnovije Hodgsonove blamaže, Brazilci su podsjetili na možda najveću, koja datira u sredinu 90-ih. Inter je tada uspio ispred niza europskih velikana kupiti mladog i perspektivnog brazilskog lijevog beka Roberta Carlosa, koji je sa samo 22 godine već imao dva naslova prvaka Brazila s Palmeirasom.
 
Ali, nikako nije bio po ukusu Hodgsona, trenera Nerazzura. Objasnio mu je da nikada neće uspjeti kao lijevi bočni, na što mu je mladi Brazilac odbrusio da ne razumije nogomet i nakon samo godinu dana u Interu, otišao u Real.
 
Sve ostalo je, kako se već kaže, povijest, u koju je Roberto Carlos silovito uletio upravo s pozicije lijevog beka. Igrajući za Real i Brazil upravo tamo gdje mu je Hodgson rekao da "nikad neće uspjeti", Brazilac je bio ključni čovjek momčadima s kojima je osvojio baš SVE i pri tome postao daleko najbolji igrač na toj poziciji u svijetu te jedan od najboljih u povijesti. 

Pročitajte više