Veliki udarac za Nanu: Tribine prvi puta vikale Biliću odlazi!

HRVATSKA je primila pogodak u "najboljem" trenutku, minutu prije kraja poluvremena. Scene su bile prepune simbolike. Po prvi put otkako je izbornik hrvatske reprezentacije tribine su složno vikale Biliću odlazi! Prvi put izbornika su na predstavljanju pozdravili zvižducima. Voda je došla do ušiju, val nezadovoljstva srušio se kao da je otpušten s brane. Bilo je pitanje trenutka kada Bilić više neće moći reći da ostaje "jer osjeća da javnost to od njega traži". Zvižduci koje smo čuli u poluvremenu bili su zaglušujući. A proizvelo ih je tek nešto više od 15 tisuća ljudi.

> Video - Šimunić i Modrić najkritičniji: Moramo bolje, utakmica traje 90 minuta!

> Video - Šeks i Marković birljiraju: Ustaški povici? Ma ja vam nečujem dobro!

> Slavene, promijeni ime u Srećko

> Video: Grčka remizirala u Latviji, Hrvatska na vrhu skupine uoči "rata u Ateni"!

> Dva lica Hrvatske: Modrić i Eduardo okrenuli utakmicu protiv Izraela

Simptomatično, u poluvemenu je iz zvučnika krenuo treštati Thompson. Za rekuperaciju zajedništva.

Puno više od zajedništva, Biliću je (opet) pomogla sreća. Latvija je povela protiv Grčke, maestro Luka zabio je golčinu, a lider izraelske obrane Ben Haim skoro je slomio nogu Eduardu, pa je Hrvatska ostala s igračem više. Upravo su Luka i Eduardo režirali izraelski potop u nastavku.

U međuvremenu, slušali smo ustašku playlistu, Maksimir je opet pao na ispitu. Sjeveru je istok sekundirao u zločinačkom pozdravu za Dom spremni, igrače se motiviralo s "Igrajte ustaše". Pao je i pokoji majmunski pozdrav tamnoputom Izraelcu Talbu te jedna zapaljena baklja na sjeveru.

Izuzev tih "sitnica", navijanje je proteklo u živahnom tonu. Istok je na otvaranju razvio glomazni transparent S Vatrom u srcu, a iako su ih naši u prvom dijelu zagrijali tek polušansama (Kranjčar, Jelavić), navijači su ih bodrili pri svakom dolasku pred šesnaesterac. Koban je bio taj izraelski gol; krenula je kanonada prema Biliću i HNS-u. Nastavili su je, srećom, Modrić, Dudu i ekipa na izraelskoj strani terena. Veselju se pridružio i nezaobilazni spiker Darko Janeš, kojem nikako nije uspijevalo točno pročitati zbivanja s terena.

Navikli smo, baš kao i na šokove koje sam reprezentacija uporno priređuje. Kako se čini, mogli bismo se naviknuti i na sve lošiji posjet navijača na utakmicama reprezentacije u Maksimiru. Do kraja utakmice skupilo se 20 tisuća ljudi. Protiv Malte u listopadu bilo je 15-ak tisuća, protv Norveške - tri tisuće...

Pročitajte više