FUTSAL

Veliki uspjeh legende hrvatskog futsala: Uveo slovenski klub u završnicu Lige prvaka

Foto: Futsal klub Dobovec

KUJTIM MORINA, legenda hrvatskog futsala, napravio je golem uspjeh sa slovenskim prvoligašem Dobovcem za koji igraju trojica hrvatskih reprezentativaca, Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak. 

Morina je s klupe vodio Dobovec do plasmana na Final Eight futsalske Lige prvaka nakon što je u osmini finala na gostovanju svladao kazahstanski Aktobe 2:1.

Unatoč vodstvu Aktobea (Vitao 9’), Dobovec je u nastavku susreta pogocima hrvatskog reprezentativca Vedrana Matoševića (21’) odnosno Klemena Duščaka (24’) preokrenuo rezultat i izborio povijesni nastup među osam najboljih momčadi Starog kontinenta, što dosad nije uspjelo nijednoj momčadi s ovih prostora.

"Bilo je neizvjesno, ali ovako je možda i draže. Pobijedili smo odličnog protivnika koji u svojim redovima ima nekoliko sjajnih Brazilaca. Odigrali smo jako dobru utakmicu, bio sam zadovoljan i u razdoblju kad smo gubili jer smo stvarali šanse. Jedino sam se pribojavao da nam se ne vrate te propuštene prilike. Međutim, u nastavku smo preokrenuli rezultat i slavili veliku pobjedu", rekao je Kujtim Morina, koji je do 2015. godine pisao povijest hrvatskog futsala noseći dres zagrebačkih klubova Orkana i Uspinjače te posljednjih pet godina karijere dres Nacionala u kojem je kao kapetan zaključio igračku karijeru. 

Sada kao trener slovenskog futsal kluba slavili veliku pobjedu i plasman među najboljih osam ekipa Europe. Morina je nakon utakmice bio iznimno zadovoljan učinkom hrvatskih igrača. 

"Matošević je zabio gol, Perić ostavio jako dobar dojam, Novak također iako je igrao nešto manje jer ga muči trbušni zid. Sjajna je to stvar za sve nas, igrali smo protiv momčadi koja ima puno veći budžet, ali dečki su stvarno ostavili srce na parketu. Zaslužujemo malo proslaviti ovaj rezultat, a onda se okrećemo novim izazovima", rekao je Morina za službeni web HNS-a.

Nastup na završnom turniru osam najboljih momčadi pokušat će u subotu izboriti i aktualni hrvatski prvak Olmissum koji u Omišu dočekuje ruski KPRF.

Pročitajte više