Veliko priznanje za akademiju Hajduka. Kadeti nastupaju na jakom turniru u SAD-u

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

KADETI Hajduka (U-17 momčad) pod vodstvom trenera Luke Vučka će od 30. ožujka do 7. travnja nastupati na "Generation Adidas" kupu koji se održava u gradu Bradentonu u američkoj saveznoj državi Floridi. Radi se o turniru koji se ove godine održava po 15. put, a koji podržava i organizira MLS (profesionalna liga Sjedinjenih Američkih Država).

Međunarodni turnir za mlade uključivat će predstavnike svih MLS akademija i ukupno 49 klubova iz rekordnih 15 zemalja s četiri kontinenta. Ukupno će se 80 momčadi jednako podijeljenih u U-17 i U-15 divizijama natjecati. "2024 Generation adidas Cup predstavlja predanost MLS-a natjecanju protiv vrhunskih međunarodnih klubova", rekao je izvršni potpredsjednik MLS-a Charles Altchek.

"Generation adidas Cup nevjerojatno je važan dio našeg partnerstva s Major League Soccerom. To je doista veliki globalni događaj, događaj kojemu se radujemo svake godine, okuplja najbolje mlade talente kako bi se natjecali na najvišoj razini", rekao je Zola Short, direktor nogometnog sportskog marketinga Adidas Sjeverne Amerike.

Hajduk je jedan od deset klubova koji nisu iz MLS-a

Svih 29 MLS klubova bit će zastupljeni u dobnim skupinama U-17 i U-15. Dodatno, jedna MLS NEXT Elite Academy, Strikers FC (Irvine, Kalifornija), sudjelovat će u dobnoj skupini U-17. Osim Hajduka, međunarodne momčadi u U-17 kategoriji su: Atlas FC (Meksiko), Atlético Nacional (Kolumbija), AZ Alkmaar (Nizozemska), Flamengo (Brazil), Jeonbuk Hyundai Motors (Južna Koreja), Monterrey (Meksiko), Club Necaxa (Meksiko), PSV (Nizozemska) i River Plate (Argentina).

Istaknimo da su na ovom turniru prethodno igrali osvajači Svjetskog prvenstva 2022. Julian Alvarez (River Plate / Manchester City) i Enzo Fernandez (River Plate / Chelsea), kao i vezni igrač Kobbie Mainoo (Manchester United) i brazilski reprezentativac Lucas Paqueta (Flamengo / West Ham United).

Grafika: MLS

 

Pročitajte više