Velikog hrvatskog talenta čeka transfer karijere. Salzburg traži 30 milijuna eura

Foto: EPA

LUKI SUČIĆU (21) u lipnju 2025. istječe ugovor s RB Salzburgom, no hrvatski reprezentativac mogao bi ga napustiti već u idućem prijelaznom roku. Insajder Rudy Galetti objavio je da će mladi ofenzivac biti jedan od igrača koji bi ovog ljeta mogli promijeniti sredinu. Tvrdi da ga prati nekoliko europskih klubova, ali ne navodi imena. Salzburg je već odredio cijenu i ona iznosi 25-30 milijuna eura.

Sučić je ove sezone kao prvotimac austrijskog velikana upisao 19 nastupa, jedan pogodak i dvije asistencije. Salzburg se nalazi na prvom mjestu tamošnje Bundeslige, s dva boda ispred Sturma. O tome koliko je važan za klub poznat po elitnim talentima govori da je u jednom susretu bio i kapetan. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura.

Grafika: Sofascore

Sučića čeka transfer karijere?

Podsjetimo, Sučić je prošle sezone nastupio svega 25 puta jer je u ožujku 2023. operirao koljeno. Oporavak jednog od najvećih hrvatskih talenata trajao je šest mjeseci, a s obzirom na to da sada igra redovno, čini se i da je dobro prošao.

Prije no što je ozlijedio koljeno, engleski mediji, doduše bez čvrstog izvora, nerijetko su pisali kako je Liverpool zainteresiran za njega. Čak su spominjali kako bi ponudio 20-ak milijuna eura. Zasad nijedan od relevantnijih insajdera nije spomenuo konkretan interes, ali Sučić bi svakako na ljeto mogao napraviti transfer karijere.

Sučić je rođen u Linzu te je prošao sve mlađe uzraste Salzburga. Ima pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju, s kojom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. Redovno igra za hrvatsku U-21 selekciju.

Pročitajte više