ČETVRTFINALE COPA AMERICE

VENEZUELA - ARGENTINA 0:2 Neuvjerljiva Argentina osigurala klasik s Brazilom

Foto: EPA-EFE

ARGENTINA je u četvrtfinalu Copa Americe pobijedila Venezuelu 2:0 golovima Martineza i Lo Celsa i za finale će igrati protiv domaćina Brazila.

U neka bolja vremena za dvije najveće južnoameričke reprezentacije bio bi to sudar megamomčadi od kojih bi se očekivao fantastičan nogomet, no ako je za suditi po onome što smo vidjeli na dosadašnjoj Copi, nisu to ni sjene nekad slavnih generacija.

Venezuela - Argentina Rezultati uživo

Brazil se zahvaljujući sreći i fantastičnom Alissonu provukao u polufinale preko Paragvaja, a iako je pobijedila 2:0, Argentina protiv Venezuele nije bila ništa uvjerljivija. U na trenutke negledljivoj utakmici, Scalonijeva momčad je povela u 10. minuti krasnim potezom lukavog Lautara Martineza. Messi je izveo korner, Aguero zapucao prema golu, a u gužvi ispred peterca Interov napadač je krasno petom skrenuo loptu u gol. To mu je bio šesti gol u tek desetom nastupu za Argentinu.

Sljedećih sat vremena praktički se ništa vrijedno spomena nije dešavalo na Maracani. Nije prošla minuta bez prekršaja ili nekakvog prekida, a i sudac je pogubio kompas pa je u prvom poluvremenu pokazao čak pet žutih kartona. Skromna Venezuela, koja u skupini nije upisala nijedan poraz, mučila se s osnovnim dodavanjima, a prvi i jedini udarac na gol imala je u 71. minuti kad je mogla i morala izjednačiti.

Bek Ronald Hernandez odlično se iz drugog plana ubacio iza leđa argentinske obrane iskosa s osam, devet metara i primio loptu, ali je u čistoj šansi pucao ravno u Armanija. U sljedećem napadu Argentina je riješila utakmicu. 

I to ni iz čega. U 74. minuti Aguero je pucao s ruba šesnaesterca, ali ravno u Farineza koji nije smio imati problema s tom loptom. No, golman Venezuele, isti onaj koji je nevjerojatnom predstavom umalo stajao Argentine plasmana na zadnji SP, neshvatljivo je ispustio loptu i Lo Celso ju je gurnuo u prazan gol za konačnih 2:0.

Argentina je, pogledate li samo rezultat, rutinski prošla u polufinale. Zaista jest, ali nije to igra koja će Messijevoj momčadi jamčiti pravi rezultat na ovoj Copi. Sreća njihova da je Brazil jednako neuvjerljiv...

Pročitajte više