Formula 1

Nizozemski vozač najbrži u kvalifikacijama za VN Bahreina

Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/Guliver Images

NIZOZEMSKI vozač Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je subotnjih kvalifikacija za prvu utrku nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina te tako potvrdio prikazanu nadmoć i na svim slobodnim treninzima na kojima je također imao najbolja vremena. 

Verstappenovo najbolje vrijeme u finalu kvalifikacija bilo je 1:28.997 minuta i jedini je uspio krug od 5.412 km na Bahrain International Circuitu odvoziti u manje od 89 sekundi.

Drugoplasirani, sedmerostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), zaostao je za Verstappenom gotovo četiri desetinke (1:29.385), a treći je bio Finac Valtteri Bottas (Mercedes) s vremenom 1:29.586. Njemu će u drugom startnom redu društvo praviti Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari) koji je za Verstappenom zaostao 681 tisućinku.

Za 23-godišnjeg Nizozemca to je četvrta pobjeda u kvalifikacijama.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Iznenađenje kvalifikacija je ispadanje Nijemca Sebastiana Vettela (Aston Martin) već u prvom krugu te Meksikanca Sergija Pereza (Red Bull) u drugom. Povratnik u svijet Formule 1, bivši dvostruki svjetski prvak Španjolac Fernando Alonso (Alpine), došao je do završnog kvalifikacijskog kruga i imao deveto vrijeme.

Mick Schumacher (Haas), sin slavnog bivšeg sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, svoje je prve kvalifikacije završio već u prvom dijelu s drugim najlošijim vremenom. Sporiji od njega bio je samo njegov momčadski kolega Rus Nikita Mazepin.

Nedjeljna utrka započinje u 17:00 po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte više