Verstappen najbrži u kvalifikacijama. Pobjedom u Australiji izjednačio bi svoj rekord

Foto: EPA

NIZOZEMAC Max Verstappen (Red Bull), vodeći u poretku Formule 1, s najbolje startne pozicije krenut će u nedjelju na Velikoj nagradi Australije. Trostruki aktualni svjetski prvak je u kvalifikacijama u subotu na stazi u Albert Parku stigao do 35. pole positiona u karijeri.

Pobijedi li u nedjelju, Verstappen će izjednačiti svoj rekord u uzastopnim pobjedama. U 2023. slavio je u deset utrka zaredom, srušivši rekord Nijemca Sebastiana Vettela, koji je 2013. imao devet pobjeda u nizu.

Sainz je drugi, a Perez treći

Verstappen će startati ispred Španjolca Carlosa Sainza u Ferrariju, koji se ovog vikenda vratio na stazu samo dva tjedna nakon operacije slijepog crijeva. "Da ste mi prije nekoliko dana rekli da ću se boriti za pole, ne bih vam vjerovao", priznao je Španjolac.

Verstappenov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Pérez, startat će iz drugog reda, odnosno na trećoj poziciji, ispred Britanca Landa Norrisa (McLaren), koji je bio četvrti u kvalifikacijama. U trećem redu bit će Charles Leclerc (Ferrari) i domaći vozač, Australac Oscar Piastri (McLaren). Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) startat će 11. 

Pročitajte više