FORMULA 1

Verstappen potpuno izgubio živce i izvrijeđao vozače u Formuli 1

Foto: EPA-EFE

VALTERI BOTTAS osvojio je pole position u kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine koja se u nedjelju vozi na stazi u Šangaju.

Finac je u Mercedesu bio 23 tisućinke brži od momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, a treće mjesto pripalo je Sebastianu Vettelu u Ferrariju. Četvrti će startati Charles Leclerc dok je peto mjesto pripalo Maxu Verstappenu u Red Bullu.

Temperamentni Nizozemac izgubio je živce tijekom utrke nakon što je shvatio da u finalnoj seriji neće uspjeti odraditi još jedan brzi krug jer mu istječe vrijeme, za što je optužio protivnike. Nepisano pravilo je da vozači voze u koloni uoči dolaska neposredno pred ciljnu ravninu, a Verstappen je usporio kako bi dobio malo mjesta da može ubrzati.

U tom trenutku ga je prestigao Sebastian Vettel, a za njim još jedan Renault, što se u pravilu ne radi, ali ni u kojem slučaju nije izričito zabranjeno. Verstappenu je tehničar javio da mora požuriti, a kad je shvatio da je zakasnio, Nizozemac je izgubio živce.

"Je*eno sranje! Koji su to drkaroši, stvarno jesu. Svi vozimo u koloni i oni sve sjebu. Probaš biti pristojan, ali oni sve sje*u", urlao je Verstappen preko radija.

Imao je odlično vrijeme nakon prve dvije serije, ali budući da nije stigao odraditi još jedan krug, Vettel ga je prestigao, a onda i Leclerc. 

"Vozio sam iza Ferrarija ispred sebe i trudio se biti pristojan. Mogao sam ga preteći, ali nisam jer se to u kvalifikacijama ne radi. I onda se oni prave pametni i sve unište. Ne samo meni. No dobro, odsad više ni ja neću biti fin i pristojan nego ću se i ja tako ponašati", rekao je Verstappen kasnije za nizozemsku televiziju.

Pročitajte više