formula 1

Verstappen u uzbudljivoj utrci slavio u Nizozemskoj

Foto: Epa

VOZAČ Red Bulla Max Verstappen pobjednik je Velike nagrade Nizozemske. Branitelj naslova ostvario je 10. pobjedu ove godine i 30. u karijeri. Nizozemac je do pobjede došao u uzbudljivoj završnici ispunjenoj prekidima zbog Safety Cara, a najbliži mu je bio drugoplasirani George Russell.

Treće mjesto zauzeo je Charles Leclerc, koji se vratio na drugo mjesto u poretku vozača zahvaljujući petom mjestu Sergija Pereza. Između njih našao se Lewis Hamilton, koji je do kraja utrke konkurirao za postolje. Nizozemski vozač slavio je pred svojom publikom nakon sjajne vožnje, ali i zato što su incidenti zeznuli Mercedesove planove da ga možda iznenadi drugačijom taktikom.

Verstappen je sigurno vodio do zaustavljanja u boksu, kada je vodstvo preuzeo Lewis Hamilton u Mercedesu, koji je imao taktiku jednog odlaska u boks. Međutim, dva incidenta, koja su dovela do istaknutog virtualnog sigurnosnog automobila, a zatim i do staze, začinila su borbu na vrhu i pomogla aktualnom prvaku da dominira.

Fernando Alonso je bio šesti, a sedmi je Lando Norris. Na osmom mjestu završio je Carlos Sainz. Ferrarijev vozač nije imao najbolju utrku, najprije je na početku utrke ostao u boksu čak 13 sekundi (ukupno od ulaska u boks do izlaska čak 30) nakon pogreške Ferrarija, a na kraju utrke dodano mu je pet sekundi vremenske kazne zbog nesigurnog izlaska iz boksa. Deveti je završio Esteban Ocon, a posljednji bod ide u ruke Lancea Strolla.

Pročitajte više